Γιάννης Φλωρινιώτης: Η κόρη του περιγράφει τις τελευταίες στιγμές που πέρασε με τον πατέρα της και «λυγίζει»

Στον Γιώργο Λιάγκα μίλησε η Άννα Φλωρινιώτη, λίγες ώρες μετά τον θάνατο του γνωστού τραγουδιστή και πατέρα της Γιάννη Φλωρινιώτη.

«Γενικά εκτός από το ΧΑΠ, που τυραννιόταν τον τελευταίο χρόνο με τον πνεύμονά του, ήταν υγιέστατος και πήγαινε πολύ καλά. Στη αρχή έπαιρνε συνέχεια οξυγόνο, μετά άρχισε και έβγαινε, αλλά ο μπαμπάς μου είναι μην του δώσεις και αέρα, δεν έκανε ό,τι του έλεγαν οι γιατροί, έβγαινε έξω διασκέδαζε, όταν ένιωθε λίγο καλύτερα. Πήγαινε τραγούδαγε κρυφά, μέχρι και τραγούδια έβγαλε στο στούντιο καινούργια και έβγαλε και ένα υπέροχο τραγούδι τελευταίο που μιλούσε για την ζωή του» είπε αρχικά.

Για να συνεχίσει λέγοντας: «Δεν αισθανόταν πολύ καλά τώρα τελευταία και το οξυγόνο του είχε πέσει πάρα πολύ και δεν ανέβαινε με το οξυγόνο. Και μου λέει: «Δεν είμαι καλά, θέλω να με πάτε στο νοσοκομείο». Από την άλλη μου έλεγε «Και τι θα μου κάνουν; Πάλι έτσι θα είμαι». «Όχι ρε μπαμπά θα γίνεις καλύτερα όπως και να ‘χει, εκεί είναι οι γιατροί θα σε προσέχουν» του λέω και έτσι αποφασίσαμε και πήγαμε, μόνο και μόνο για να δυναμώσει. Αλλά όταν πήγαμε και νοσηλεύτηκε, μου είπαν οι γιατροί ότι είναι πολύ δύσκολη η κατάστασή του».

Η Άννα Φλωρινιώτη ανέφερε πως τελευταία φορά είδε τον πατέρα της την Κυριακή το βράδυ. Μάλιστα ο αείμνηστος τραγουδιστής, της είχε πει πως: «Αν δεν μπορώ να δουλέψω τι να την κάνω τέτοια ζωή;».

«Δεν ένιωθε καλά και η αλήθεια είναι πως οι γιατροί του είχαν πει να μην σηκωθεί καθόλου από το κρεβάτι και πήγε και σηκώθηκε, όταν έφυγαν όλοι από το δωμάτιο, με το λάπτοπ του, γιατί παρακολουθούσε όλες τις εκπομπές και δεν πήγαινε πουθενά χωρίς αυτό. Έπεσε πάνω του και έπαθε ανακοπή, του κόπηκε η ανάσα, δεν έπρεπε να σηκωθεί» θα συμπληρώσει.

Στις εννέα και είκοσι το πρωί εχθές, την ενημέρωσαν να σπεύσει στο νοσοκομείο: «Με ενημέρωσαν πως είχε μείνει ο εγκέφαλός του πολλή ώρα χωρίς οξυγόνο και πως και όταν επανέλθει, θα έχει πρόβλημα. Κατέληξε περίπου στις τέσσερις και μισή το απόγευμα».

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης θα κηδευτεί την Παρασκευή στο Τρίτο Νεκροταφείο και επιθυμία της οικογένειας είναι η τελετή να γίνει στον Άγιο Νικόλαο στο λιμάνι, καθώς ήταν ο προστάτης του και τον είχε δει πολλές φορές στον ύπνο του. Μάλιστα ο μικρός γιος του τραγουδιστή πήρε το όνομά του από τον Άγιο.

«Θα μου λείψουν τα πάντα από τον μπαμπά μου. Όλη μου την ζωή την θυμάμαι με τον μπαμπά μου. Γιατί από 15χρονών δούλευα μαζί του. Με το που τελείωσα το Λύκειο δουλεύαμε συνέχεια στο εξωτερικό και μέναμε πάντα οι δύο μας. Οι δύο μας στο δωμάτιο, οι δύο μας κάναμε Αναστάσεις, οι δύο μας αλλάζαμε χρόνο, πάντα ήμασταν οι δύο μας, γιατί ταξιδεύαμε και δουλεύαμε μαζί. Πέρυσι αλλάξαμε χρόνο μαζί στο Θριάσιο, οι δύο μας πάλι στο δωμάτιο. Ήμασταν όλα τα παιδιά κοντά στον πατέρα μας, αλλά εγώ του έχω ιδιαίτερη αδυναμία» θα αναφέρει η Άννα Φλωρινιώτη μιλώντας για τον πατέρα της.

Ενώ ολοκληρώνοντας θα πει: «Από μικρή σκεφτόμουν ότι δεν ήθελα να έρθει ποτέ αυτή η μέρα να το περάσω αυτό το πράγμα. Ήταν πάντα ο εφιάλτης μου, να μην δω τον μπαμπά μου να πάθει κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω πώς να ανταπεξέλθω, προσπαθώ για το παιδί μου. Ο Θεός με βοηθάει, δεν πίστευα ότι θα το αντέξω αυτό το πράγμα. Περιμένω να πάω να τον βρω κάποια στιγμή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ