Γούπι Γκόλντμπεργκ: Προκαλεί ξανά αντιδράσεις με τις δηλώσεις της σχετικά με το Ολοκαύτωμα

Η γνωστή ηθοποιός, Γούπι Γκόλντμπεργκ προκάλεσε ξανά αντιδράσεις με νέες δηλώσεις της σχετικά με το Ολοκαύτωμα, μιλώντας αυτή την φορά στη Sunday Times του Λονδίνου για την προώθηση της νέας της ταινίας «Till».

Μπάιντεν σε Κάνιε Γουέστ: Το Ολοκαύτωμα συνέβη – Ο Χίτλερ ήταν δαιμονικός

Η Γούπι Γκόλντμπεργκ προφανώς δεν πήρε το μάθημά της, αφού επανέλαβε τις προηγούμενες αμφιλεγόμενες απόψεις της για το Ολοκαύτωμα, όπου ισχυρίστηκε ότι η γενοκτονία δεν ήταν «φυλετική», αλλά μάλλον μια μορφή εγκλήματος «λευκού-σε-λευκό». Η ηθοποιός ισχυρίστηκε πως οι Ναζί δεν είχαν στο στόχαστρο μόνο Εβραίους αλλά και άλλες ομάδες ανθρώπων.

Γκολντμπεργκ

Εκτός εκπομπής η Γούπι Γκόλντμπεργκ μετά τον σάλο με τα σχόλιά της για το Ολοκαύτωμα

«Αρχικά δεν είχε να κάνει με τη φυλή», επέμεινε η Γκόλντμπεργκ, σημειώνοντας ότι οι Ναζί σκότωσαν επίσης ανθρώπους που πίστευαν ότι ήταν «διανοητικά κατώτεροι».

Όταν η δημοσιογράφος της τόνισε ότι οι Ναζί θεωρούσαν τους Εβραίους φυλή, η Γκόλντμπεργκ είπε ότι είναι λάθος να χρησιμοποιούμε αυτό τον ορισμό. «Οι καταπιεστές σου λένε αυτό που είσαι. Γιατί να το πιστέψεις; Είναι Ναζί. Γιατί να πιστέψετε αυτά που λένε;» επέμεινε εκείνη.

Σάλος με τα σχόλια του Τζίμι Καρ για το Ολοκαύτωμα – Καλούν τον κωμικό να απολογηθεί

«Δεν αλλάζει το γεγονός ότι δεν μπορείς να ξεχωρίσεις έναν Εβραίο στο δρόμο. Θα μπορούσες να εντοπίσεις εμένα. Δεν θα μπορούσες να εντοπίσεις αυτούς. Αυτό είναι το θέμα», είπε, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός.

Η Γκόλντμπεργκ, συμπαρουσιάστρια του αμερικανικού talk-show «The View», αποβλήθηκε για λίγο από την εκπομπή τον Φεβρουάριο, όταν είχε μοιραστεί για πρώτη φορά τις απόψεις της για το θέμα δημόσια. Ωστόσο, επανέλαβε τις ίδιες απόψεις και κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον παρουσιαστή Stephen Colbert. Τελικά, ζήτησε λίγο αργότερα, συγγνώμη.

δημοσίευση συγγνώμη της Γκόλντμπεργκ

«Το καταλαβαίνω. Οι άνθρωποι είναι θυμωμένοι. Το δέχομαι και πιστεύω ότι εγώ το προκάλεσα αυτό στον εαυτό μου. Σκέφτηκα με αυτό τον τρόπο και θα δουλέψω σκληρά για να μην ξανασκεφτώ έτσι», είπε τελικά. «Το καταλαβαίνω. Σας πιστεύω και δεν θα το ξαναναφέρω ποτέ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ