Γιώργος Σαμπάνης: Στα “Δύσκολα Φεγγάρια” μου ο Γιώργος Μαζωνάκης με στήριξε – Τι είπε για Ρέμο, Οικονομόπουλο και Τερζή

Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2Night Show» βρέθηκε καλεσμένος ο Γιώργος Σαμπάνης.

Παρθενόπη Μπουζούρη: Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισε να ενσαρκώσει τη «Πολυξένη» στην Μάγισσα

Ο σπουδαίος συνθέτης και τραγουδιστής αναφέρθηκε στους καλλιτέχνες με τους οποίους έχει συνεργαστεί κάνοντας μια ειδική μνεία στον Γιώργο Μαζωνάκη τονίζοντας πως «οταν έφυγα από την πρώτη μου δισκογραφική και πήγα στη δεύτερη, ήταν ο μόνος καλλιτέχνης που πήρε τα τραγούδια μου, με κράτησε ζωντανό και με στήριξε γνωρίζοντας ότι έχω πρόβλημα. Το Δύσκολα Φεγγάρια ήταν το τραγούδι της ζωής μου».

«Ο Αντώνης Ρέμος με βοήθησε πολύ σε αυτό το πρόβλημα της δημοσιότητας και πως θα το διαχειριστώ. Στα πρώτα χρόνια που ήμουν αγχωμένος, να έγραφαν κάτι και να έλεγα “Ωχ, Χριστέ μου”. Πήγα να τον βρω για κάτι τραγούδια και του λέω “Είπαν αυτό για μένα”. Μου λέει “Είπαν κάτι άλλο;”, λέω “είπαν” και μου λέει “τότε θα κάνεις μεγάλη καριέρα”. Έχει πει μερικά τραγούδια δικά μου που λατρεύω, του τα έδωσα με χαρά και πήραν τον δρόμο τους.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην καλλιτεχνική μου ζωή. Όταν έφυγα από την πρώτη μου δισκογραφική και πήγα στη δεύτερη, ήταν ο μόνος καλλιτέχνης που πήρε τα τραγούδια μου, με κράτησε ζωντανό και με στήριξε γνωρίζοντας ότι έχω πρόβλημα. Το Δύσκολα Φεγγάρια ήταν το τραγούδι της ζωής μου. Ήταν δύσκολα τα φεγγάρια για μένα, με στήριξε απίστευτα. Είναι μεγάλο κεφάλαιο και προτεραιότητα.

Η Νατάσα Θεοδωρίδου είναι καταρχήν πολύ σπουδαία ερμηνεύτρια, καταπληκτική φωνή, μία από τις ελάχιστες τραγουδίστριες που έχει ρίζες του χθες στο λαϊκό τραγούδι. Έχει πολλή πλάκα, είναι πολύ ευφυής.

Ο Νίκος Οικονομόπουλος δεν έχει απλά ωραία φωνή, είναι καταπληκτικός τραγουδιστής. Είναι η νέα γενιά, είμαστε ίδια ηλικία. Εφόσον η ζωή μας έκανε να έχουμε κοινή ηλικία και θα είμαστε για χρόνια μαζί, θέλουμε να είμαστε περισσότερο φίλοι από το να είμαστε απόμακροι.

Η Καίτη Γαρμπή είναι ένα από τα θρυλικά πρόσωπα της δεκαετίας του ’90. Είχα την τύχη να κάνω τα Ανεμοδαρμένα ύψη, περάσαμε ένα φοβερό χειμώνα μαζί και εις το επανιδείν.

Για τον Πασχάλη Τερζή δεν μπορώ να πω κάτι. Τον εκτιμώ πολύ, δεν τον γνωρίζω, δεν είχα την τύχη. Σαν τραγουδιστής το είπε μια φορά το τραγούδι, αυτό που ακούτε είναι το live. Πολλές φορές έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω μαζί του για να ξαναπεί τραγούδια, είναι κάθετος ότι δεν θέλει να βγάλει άλλα τραγούδια.

Ο Γιάννης Πάριος είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς καλλιτέχνες που πέρασε στη χώρα. Του έκανα ένα τραγούδι που κάθε παρατήρηση που μου έκανε ήταν to the point. Μεγάλη μου τιμή που υπάρχει το όνομά του έστω και σε ένα τραγούδι.

Ο Γιώργος Νταλάρας για μένα είναι η φωνή που συνέδεε στο μυαλό μου τη μητέρα μου και τον πατέρα μου που ήταν χωρισμένοι γιατί ήταν ο μόνος που άκουγαν φανατικά και οι δύο. Για μένα είναι η φωνή της οικογένειάς μου. Έχω όλους τους δίσκους του, έχω πληρώσει να τον δω live. Είναι μέντορας! Του έχω μεγάλη αδυναμία»

«Δεν πιστεύω ότι αντιμετωπίζουμε τέτοιες εικόνες με τα μάτια μας και δίπλα μας γίνονται πόλεμοι στον κόσμο και σκοτώνονται άνθρωποι και κρύβονται στα σπίτια τους και πέφτουν βόμβες. Και μπαίνουν και σφάζουν κόσμο ή τρέχουν σε βουνά και λαγκάδια. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό. Θα μπορούσα να γράψω τραγούδια για τον πόλεμο. Ο Νταλάρας μου έλεγε το πόσο σημαντικό είναι το κοινωνικό τραγούδι και πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι. Και η πένα που θα το γράψει πρέπει να είναι πολύ to the point. Είναι πολύ ιδιαίτερο αυτό το είδος τραγουδιού, είναι εύκολο να ξεπεράσεις τα όρια».

«Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που σε βάζει με πολλή ζεστασιά να ελπίζεις καλύτερα πράγματα. Έχω να πάω 17 χρόνια διακοπές τα Χριστούγεννα. Στα χιόνια δεν μπορώ να πάω γιατί μπορεί να αρρωστήσω και να μην τραγουδάω. Η Ιωάννα δεν παραπονιέται. Όχι μόνο κατανοεί αλλά στηρίζει και απόλυτα. Είναι το επάγγελμά μου τέτοιιο που δεν μπορώ να λείπω από τις χαρές του κόσμου. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς την κάνω στο μαγαζί. Κάθομαι με την οικογένεια, με την Ιωάννα, τρώμε. 12 και 1 είμαι στο αμάξι αφού πω χρόνια πολλά. 12 και 20 θα είμαι στο μαγαζί, να δώσω δώρα στα παιδιά, στους ανθρώπους. Θα έρθει ο κόσμος να στολιστεί, υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν όλη τη χρονιά να χαλάσουν λεφτά στα μπουζούκια, να την αφιερώσουν στον εαυτό τους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ