Βλαντιμίρ Πούτιν: Νέες φήμες για την υγεία του – Το «ύποπτο» σημάδι στο χέρι του

Νέες φήμες για την υγεία του Βλαντίμιρ Πούτιν πυροδότησαν φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και δείχνουν ύποπτα σημάδια στα χέρια του.

Όπως αναφέρει η New York Post, σε βίντεο προπαγάνδας που κυκλοφόρησε από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα, φαίνεται ένα ύποπτο σημάδι στο δεξί χέρι του Πούτιν, ενώ προσπαθεί να πιάσει το χέρι ενός Ρώσου στρατιώτη, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε στρατόπεδο στην περιοχή Ryazan.

Ο δημοσιογράφος της Kyiv Post, Τζέισον Τζέι Σμαρτ, ανέβασε στο Twitter στιγμιότυπα από το βίντεο, με το μυστηριώδες σημάδι να φαίνεται καθαρά στο χέρι του Πούτιν.

Ο δημοσιογράφος έγραψε ότι το Κρεμλίνο κυκλοφόρησε δύο εκδοχές του βίντεο από το ταξίδι του Πούτιν: το ένα που δείχνει ξεκάθαρα το σημάδι και το άλλο που δεν το δείχνει καθόλου.

Πούτιν

Όπως αναφέρει η NY Post, το σημάδι στο χέρι του Πούτιν δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή ότι προήλθε από ενδοφλέβια θεραπεία. Μια άλλη θεωρία διατυπώθηκε από τον Τομ Γουόρνερ, πρώην ανταποκριτή στην Ουκρανία. Υποστήριξε ότι αυτό το σημάδι που φαίνεται ως “IV” θα μπορούσε να είναι «απλώς μια περίεργη γωνία πρησμένων φλεβών».

Αλλά ο Γουόρνερ επέστησε επίσης την προσοχή στα «φουσκωμένα» χέρια και το πρόσωπο του Ρώσου προέδρου, που απέδωσε χωρίς στοιχεία σε «μακροχρόνια χρήση στεροειδών».

Οι αβάσιμες αναφορές για τον Πούτιν στο Telegram

Οι φήμες για την υποτιθέμενη κακή υγεία του Πούτιν οργιάζουν εδώ και μήνες και τροφοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από αβάσιμες αναφορές που γίνονται από το κανάλι General SVR στο Telegram , το οποίο ισχυριζόταν ότι ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου πάσχει από καρκίνο, νόσο του Πάρκινσον και σχιζοσυναισθηματική διαταραχή.

Το κανάλι ανέφερε ότι ο Πούτιν φαινόταν να πονάει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του περασμένου μήνα στην Κόκκινη Πλατεία για τον εορτασμό της προσάρτησης των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών και κατά τη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας με τον ηγέτη της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Παρά την επαρκή θεραπεία τον τελευταίο καιρό, ο πόνος δεν ανακουφίζεται πάντα πλήρως», ανέφερε μια πρόσφατη ανάρτηση στο κανάλι General SVR.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η άθλια κατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας του προέδρου επηρεάζει τη λήψη βασικών αποφάσεων. Ο Πούτιν δεν θέλει να αλλάξει την ιστορία, θέλει να την τελειώσει».

Το ρωσικό ανεξάρτητο δίκτυο Proekt υποστήριξε ότι ο Πούτιν στα επίσημα ταξίδια του, συνοδεύεται πάντα από γιατρούς, ανάμεσά τους και κορυφαίοι ογκολόγοι.

Όταν ο Πούτιν ακύρωσε ένα ταξίδι στο Καζακστάν τον Ιούλιο, που είχε ως αποτέλεσμα να φουντώσουν οι φήμες για την υγεία του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε μια σπάνια δήλωση αναφερόμενος στη φυσική κατάστασή του, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι «όλα είναι καλά με την υγεία του».

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο Φόρουμ Ασφαλείας του Άσπεν στο Κολοράντο, ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς ανέφερε: «Υπάρχουν πολλές φήμες για την υγεία του Προέδρου Πούτιν και από όσο μπορούμε να πούμε, είναι εντελώς υγιής».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ