Άγιοι Ισίδωροι στον Λυκαβηττό: H πρώτη τοποθέτηση του ιερέα μετά το τελεσίγραφο του Ιερώνυμου

Την πρώτη του τοποθέτηση, μετά το τελεσίγραφο των πέντε ημερών που τού έδωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για να μεταφερθεί σε μοναστήρι της Βάρης, έκανε ο ιερέας των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, Δημήτριος Λουπασάκης, ο οποίος έγινε γνωστός για τα «ψευδοθαύματα».

Ο ιερέας, μετά τη θεία λειτουργία της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου έστειλε το δικό του μήνυμα, αναφέροντας ότι «είμαστε πάντοτε εδώ να λειτουργούμε έτσι απλά», ενώ ευχαρίστησε όσους του έχουν συμπαρασταθεί και ζήτησε συγγνώμη χωρίς, όμως, να δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η τοποθέτηση του ιερέα

«Ο θεός να είναι μαζί μας, πάντα μαζί στους Αγίους Ισιδώρους στο λόφο του Λυκαβηττού. Εδώ όλη η παρέα μαζί τελούμε τις θείες λειτουργίες. Η χάρη και η ευλογία του Θεού να σας δίνουν πάντοτε υγεία και εμείς να είμαστε πάντοτε εδώ να λειτουργούμε έτσι απλά, σεμνά και ταπεινά, όπως σήμερα και όπως 22 χρόνια εδώ στους Αγίους Ισιδώρους. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την αγάπη, τη στήριξη, την καλοσύνη και τις ευχές σας και βέβαια σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Διαβάζοντας τα μηνύματά σας, τα οποία είναι χιλιάδες εκατοντάδες, σας ευχαριστώ που προσεύχεστε για μένα και όλους εμάς. Ένα τεράστιο μεγάλο “ευχαριστώ” και μια τεράστια μεγάλη “συγγνώμη”. Ο θεός να σας έχει πάντοτε καλά και να σας δίνει υγεία και χαρά στις οικογένειες και τα παιδιά σας».

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Έδωσα διορία 5 ημερών

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» αποκάλυψε τι είχε προτείνει στους μοναχούς ώστε να εγκατασταθούν σε κανονικό μοναστήρι, ενώ διέψευσε πως δέχτηκε την οποιαδήποτε πίεση από ισχυρά πρόσωπα. Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν μέσα στην εκκλησία συμπεριφορές που απομακρύνουν τους πιστούς αλλά και τι είναι και πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα στους Αγίους Ισιδώρους, ο Ιερώνυμος απάντησε:

«Όσοι δεν έχουν ασχοληθεί με τα εκκλησιαστικά κάνουν ένα λάθος. Νομίζουν ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Πολλές φορές έχει γίνει με τις χριστιανικές οργανώσεις. Έτσι ξεκίνησαν. Απλά ήταν πιο ευγενικές. Εδώ υπάρχει πολλή αλαζονεία. Το ’50 με ’60 όλη η Ελλάδα κυβερνιόταν από χριστιανικές οργανώσεις. Ζωή, Σωτήρας Καντιώτης κτλ. Όλοι αυτοί έτσι ξεκίνησαν έτσι ξεκινάει και αυτό τώρα.

Έχει όμως μία αλαζονεία, δεν ξέρουμε με ποια ελατήρια. Μας απασχόλησε και μας απασχολεί. Πολλοί άνθρωποι που πονάνε πήγαν εκεί και έρχονται εδώ απογοητευμένοι. Είναι φαινόμενο που ήρθε και θα φύγει. Η εκκλησία έδωσε εντολή στον Άγιο Λαρίσης, τότε Αρχιμανδρίτη, και έκανε μία έρευνα πολύ καλή και τον παραπέμπει στα δικαστήρια.

Ήρθε η ευθύνη σε μένα. Εγώ τι είμαι στρατιωτικός διοικητής, διευθυντής αστυνομίας ή είμαι και πατέρας; Πείτε ότι έχετε ένα παιδί που παρεκτρέπεται δεν θα προσπαθήσετε να το συμβουλεύσετε; Είπα να σηκώσω το βάρος αλλά να γίνω και πατέρας. Δεν είναι μόνο αυτός. Είναι 16 παιδιά 25 με 30 ετών. Μία κοινότητα χωρίς νομική ύπαρξη. Τους κάλεσα, μίλησα με τα παιδιά τους είπα θέλετε να γίνετε μοναχοί; Εδώ δεν ισχύει αυτό, δεν υπάρχει μοναστήρι. Δεν πρέπει να τα βοηθήσω;».

Στην ερώτηση σχετικά με τον άνθρωπο που λέει ότι η θεραπεία βρίσκεται σε έναν Σταυρό που ανήκει προσωπικά σε αυτόν και όχι στην Εκκλησία ο κ. Ιερώνυμος αποκάλυψε τα εξής: «Φαίνεται ότι πείστηκαν να φύγουν. Θα τους δώσω ένα μοναστήρι παλιό στη Βάρη που θα γίνει κανονικό μοναστήρι με νόμο, παρακολούθηση κτλ. Θα έχουν κανόνες, θα πειθαρχούν κάπου».

Ο κ. Ιερώνυμος καταλήγει ως εξής: «Τους έδωσα περιθώριο λίγων ημερών και περιμένω σε πέντε μέρες απάντηση. Αν πουν ότι δέχονται, θα το παρακολουθήσουμε. Αν πουν “μένουμε εδώ”, θα γίνει ό, τι λένε οι κανόνες της Εκκλησίας και ό, τι λένε οι νόμοι του Κράτους. Αν πάνε σε νόμιμο μοναστήρι και πάνε οι αφελείς, είναι υπόλογοι οι ίδιοι, αλλά θα είναι κάτι που ελέγχεται, ενώ τώρα δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Δεν επιτρέπεται η εργαλειοποίηση του Σταυρού. Θα μπει σε μία προθήκη στη μόνη που θα πάνε και όποιος θέλει μπορεί να προσκυνάει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ