Το πρωινό του Βασιλιά Καρόλου: Πώς μια διατροφή πλούσια σε λιναρόσπορο τον βοηθά στη μάχη του ενάντια στον καρκίνο

Ο Βασιλιάς Κάρολος είναι γνωστό ότι αγαπά τη φύση και συχνά ξεκινάει την ημέρα του με ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες, τρώγοντας λιναρόσπορο με φρούτα. Αυτή η υγιεινή συνήθεια θεωρείται ότι τον βοηθά στη μάχη του ενάντια στον καρκίνο.

Βασιλιάς Κάρολος: Συγκίνηση των Βρετανών για την διάγνωση με καρκίνο – Ηγέτες από όλο τον κόσμο στέλνουν ευχές ανάρρωσης

Παράλληλα με το υγιεινό πρωινό γεύμα του, ο Βασιλιάς έχει δηλώσει ότι αποφεύγει τακτικά το κρέας, το ψάρι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα ορισμένες ημέρες της εβδομάδας. Ως λάτρης των φρέσκων προϊόντων, ίδρυσε μάλιστα τη δική του μάρκα τροφίμων, την Duchy Originals, το 1990, η οποία τώρα λειτουργεί ως Waitrose Duchy Organic.

Εν τω μεταξύ, μια λίστα με στοιχεία για τον Κάρολο στον ιστότοπο της Βασιλικής Οικογένειας επιβεβαιώνει ότι, λόγω του φορτωμένου του προγράμματος, «δεν τρώει μεσημεριανό φαγητό». Ο πρώην γραμματέας Τύπου του, Julian Payne, δήλωσε επίσης: «Ο Βασιλιάς δεν τρώει μεσημεριανό φαγητό, οπότε το πρώτο πράγμα που έμαθα όταν ήμουν μαζί του σε ταξίδια ήταν να τρώω ένα πλούσιο πρωινό ή να παίρνω μαζί μου μερικές μπάρες για σνακ, για να αντέχω».

«Η εργάσιμη ημέρα του είναι αρκετά αδυσώπητη. Ξεκινά τα πρωινά του διαβάζοντας τα πρωτοσέλιδα των ειδήσεων και ακούγοντας τα νέα του ραδιοφώνου με ένα πρωινό γεύμα που περιλαμβάνει φρουτοσαλάτα εποχής και σπόρους με τσάι». Στην πραγματικότητα, το μόνο διάλειμμα που κάνει μέσα στο απαιτητικό πρόγραμμά του είναι γύρω στη 1 μ.μ., «όχι για να φάει, αλλά για να βγει έξω και να περπατήσει».

«Ο Βασιλιάς δεν θέλει να μένει μέσα για πολύ και έχει πάντα τα παράθυρα ορθάνοιχτα», δήλωσε ο Payne.

Αυτή η αγάπη για τη φύση -που περιλαμβάνει πεζοπορία και κάμπινγκ- πιστεύεται ότι καλλιεργήθηκε κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων στο σχολείο Gordonstoun.

Βασιλιάς Κάρολος: Πώς η φυσική δραστηριότητα τον βοηθά στην μάχη του ενάντια στον καρκίνο

Η αγάπη του Βασιλιά Καρόλου για την περιπέτεια και τη φύση είναι γνωστή. Ο Bear Grylls τον έχει περιγράψει ως “έναν τυχοδιώκτη στην καρδιά” και “πρωταθλητή εξωτερικά” καθώς η σωματική του δραστηριότητα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία και την ευεξία του, ιδιαίτερα στην τωρινή του μάχη με τον καρκίνο.

Η σημασία ενός υγιεινού τρόπου ζωής

Ειδικοί τονίζουν ότι η διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής είναι καίρια τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Έρευνες έχουν δείξει ότι η σωματική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του στρες και της κούρασης που προκαλεί η ασθένεια και η θεραπεία, με εξαίρεση ορισμένες περιπτώσεις. Μάλιστα, μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι ασθενείς που ασκούνται κατά τη διάρκεια της θεραπείας βιώνουν λιγότερες παρενέργειες και έχουν αυξημένες πιθανότητες μακροζωίας.

Ένα παράδειγμα σωματικής δραστηριότητας

Στα 75 του χρόνια, ο Βασιλιάς διατηρεί αξιοζήλευτη σωματική κατάσταση. Η πεζοπορία και η κηπουρική αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του, συμβάλλοντας στην ευεξία του.

Σπάνιες νοσηλείες

Πέρα από λιγότερο σοβαρές παθήσεις, όπως η πρόσφατη θεραπεία για διεύρυνση του προστάτη, ο Βασιλιάς έχει αποφύγει σοβαρά προβλήματα υγείας. Ατυχήματα από τον δραστήριο τρόπο ζωής του, όπως το πόλο και το σκι, αποτελούν τις σπάνιες περιπτώσεις νοσηλείας του.

Πόνος στην πλάτη

Πολλά ατυχήματα που είχε κατά τη διάρκεια των χρόνων που ασχολήθηκε με το πόλο θεωρούνται υπαίτιες για τον πόνο στην πλάτη που τον ταλαιπωρεί για δεκαετίες.

Προσαρμογή στις καταστάσεις

Ο Βασιλιάς φροντίζει να διατηρεί την σωματική του δραστηριότητα, προσαρμόζοντάς την στις εκάστοτε συνθήκες. Χρησιμοποιεί μαξιλάρι για να στηρίζεται σε σκληρές επιφάνειες, όπως κατά τη διάρκεια θρησκευτικών τελετών, και φροντίζει για την άνεσή του σε επίσημες εκδηλώσεις.

Βασιλιάς Κάρολος: Οι περιπέτειες που είχε με την υγεία του

Ο Βασιλιάς Κάρολος, όπως και κάθε άνθρωπος, έχει βιώσει διάφορες περιπέτειες υγείας κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ας δούμε μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα:

2003: Κατά τη διάρκεια ενός αρραβώνα σε έναν ναό των Σιχ στο Southall, στο δυτικό Λονδίνο, είπε στην εκκλησία ότι θα χρειαζόταν λίγη βοήθεια καθώς καθόταν στο σκληρό πάτωμα. «Δεν νομίζω ότι χρειάστηκα ποτέ έναν οστεοπαθητικό τόσο πολύ όσο σήμερα. Η πλάτη μου δεν είναι εντελώς προσανατολισμένη να κάθομαι στο πάτωμα, οπότε μπορεί να χρειαστώ βοήθεια κατά την έξοδό μου», είχε δηλώσει τότε ο βασιλιάς Κάρολος. Την ίδια χρονιά υποβλήθηκε σε εγχείρηση κήλης στο Νοσοκομείο King Edward VII, αναρρώνοντας γρήγορα.

2008: Υποβλήθηκε σε μια μικρή, διαδικασία ρουτίνας για να αφαιρεθεί μια μη καρκινική ανάπτυξη από τη γέφυρα της μύτης του.

2020: Διαγνώστηκε με Covid-19, βιώνοντας ήπια συμπτώματα και απομονώθηκε στο Birkhall.

2022: Παρουσίασε ξανά Covid-19, όντας πλέον τριπλά εμβολιασμένος.

Εναλλακτικές θεραπείες: Ο Βασιλιάς Κάρολος είναι υπέρμαχος της ομοιοπαθητικής και άλλων εναλλακτικών θεραπειών, υιοθετώντας μια ολιστική προσέγγιση στην υγεία.

Συμπληρωματικές θεραπείες: Εκτός από την συμβατική ιατρική, ο Βασιλιάς λαμβάνει “τακτικές θεραπείες” που πιθανότατα περιλαμβάνουν εναλλακτικές μεθόδους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ