Βασιλιάς Κάρολος: Συγκίνηση των Βρετανών για την διάγνωση με καρκίνο – Ηγέτες από όλο τον κόσμο στέλνουν ευχές ανάρρωσης

Με συγκίνηση και ανησυχία έχουν υποδεχτεί οι Βρετανοί τα νέα για την διάγνωση του βασιλιά Καρόλου με καρκίνο. Το θέμα κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων, ενώ στο Μπάκιγχαμ φτάνουν ευχές για ταχεία ανάρρωση από ηγέτες παγκοσμίως.

Βασιλιάς Κάρολος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση – «Είναι πραγματικός φίλος της Ελλάδας»

Η είδηση για την υγεία του βασιλιά Καρόλου έσκασε χθες σαν «βόμβα» αφού δεν είχαν διαρρεύσει πληροφορίες για το πρόβλημα υγείας. Ωστόσο χθες ξεκίνησε θεραπεία και κρίθηκε δύσκολο να κρατηθεί μυστικό γι’ αυτό και φτάσαμε στην ανακοίνωση από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Όπως ήταν φυσικό οι Βρετανοί έχουν συγκινηθεί από το πρόβλημα υγείας του 75χρονου μονάρχη. Όλες οι βρετανικές εφημερίδες έχουν πρώτο θέμα την διάγνωση στο πρωτοσέλιδο τους. «Το σοκ με τον καρκίνο του βασιλιά», είναι ο τίτλος της Daily Mirror. «Ο βασιλιάς έχει καρκίνο», γράφει η Daily Telegraph, ενώ οι Times σχολιάζουν ότι ο βασιλιάς Κάρολος παραμένει θετικός μετά την διάγνωση.

Η Sun περιγράφει ότι βρετανικό έθνος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Το i μεταδίδει ότι η ανακοίνωση από το Παλάτι «έσπασε» το βασιλικό πρωτόκολλο. Οι Times αποκαλύπτουν ότι στο Παλάτι θεώρησαν ότι τα νέα δεν θα μπορούσαν να μείνουν μυστικά για πολύ με δεδομένο ότι ο βασιλιάς Κάρολος ξεκίνησε θεραπεία. Σχόλιο της Telegraph σημειώνει ότι είναι χαρακτηριστικό του Βρετανού μονάρχη να είναι διαφανής με τους Βρετανούς γι’ αυτό θα κοινοποιούσε τα νέα για την υγεία του.

Οι Times υπογράμμισαν ότι η ασθένεια βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Αν και η εφημερίδα δεν αποκαλύπτει τον τύπο του καρκίνου που έχει ο βασιλιάς της Βρετανίας σχολιάζει ότι ο μονάρχης στηρίζει όλους τους ασθενείς με καρκίνο. Ωστόσο σημειώνει ότι επειδή δεν ανακοινώθηκε ο τύπος του καρκίνου υπάρχει ο κίνδυνος αρκετοί να υποθέσει ότι η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή από όσο υποστηρίζει το Παλάτι.

Ευχές από Μπάιντεν και Μακρόν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ανησυχεί για τη διάγνωση καρκίνου του βασιλιά Καρόλου και ελπίζει να μιλήσει μαζί του σύντομα.«Ανησυχώ για αυτόν. Αλλά θα του μιλήσω αν θέλει ο Θεός», είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Το να βρεις άκρη σε μία διάγνωση καρκίνου, θεραπεία και επιβίωση απαιτεί ελπίδα και απόλυτο θάρρος. Η Τζιλ και εγώ ενωνόμαστε με τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου προσευχόμενοι η Αυτού Μεγαλειότητα να έχει μια γρήγορη και πλήρη ανάρρωση», ανέφερε σε ανάρτηση στο Χ ο Τζο Μπάιντεν, που έχασε τον γιο του Μπο Μπάιντεν σε ηλικία 46 ετών από όγκο στον εγκέφαλο.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απηύθυνε «τους φιλικούς χαιρετισμούς» του στον βασιλιά Κάρολο και του ευχήθηκε στα αγγλικά «ταχεία ανάρρωση», με μήνυμά του το οποίο δημοσιοποίησε μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X.

«Οι σκέψεις μας πηγαίνουν στο βρετανικό λαό», πρόσθεσε ο Μακρόν, ενώνοντας τις ευχές του για ανάρρωση με εκείνες απ’ όλο τον κόσμο που ακολούθησαν την ανακοίνωση για την ασθένεια του βασιλιά.

Σούνακ για Κάρολο: Ευτυχώς ο καρκίνος εντοπίστηκε σε πρώιμο στάδιο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε σοκαρισμένος από την είδηση ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο και εξέφρασε την ελπίδα ο μονάρχης να μπορέσει να αναρρώσει γρήγορα τονίζοντας ότι η νόσος εντοπίστηκε σε πρώιμο στάδιο.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν χθες, Δευτέρα, ότι ο Κάρολος, ο οποίος βρίσκεται στον βρετανικό θρόνο εδώ και 18 μήνες μετά τον θάνατο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ, θα αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του για να υποβληθεί σε θεραπεία.

Ο μικρότερος γιος του 75χρονου μονάρχη, ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος έχει απαρνηθεί τα βασιλικά του καθήκοντα μεταβαίνει σήμερα στη Βρετανία, σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, ενώ ο μεγαλύτερος αδελφός του και διάδοχος του θρόνου, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αναμένεται να αναλάβει κάποιες από τις υποχρεώσεις του Καρόλου.

Ο Σούνακ δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC σοκαρισμένος και λυπημένος από την είδηση.

“Οι σκέψεις μας είναι με εκείνον και την οικογένειά του. Ξέρετε, ευτυχώς, βρέθηκε εγκαίρως”, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Κάρολος φέρεται να σχεδιάζει να συνεχίσει να ασκεί μεγάλο μέρος των ιδιωτικών του καθηκόντων ως μονάρχη, περιλαμβανομένης της εβδομαδιαίας επικοινωνίας του με τον πρωθυπουργό, και ο Σούνακ είπε ότι βρίσκεται σε τακτική επαφή με τον βασιλιά.

“Αυτό φυσικά θα συνεχιστεί φυσιολογικά και θα διαχειριζόμαστε τα πάντα”, πρόσθεσε ο Σούνακ.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ