Διονύσης Τεμπονέρας: «Τριγμοί» σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από την κίνηση για εκδήλωση με Αχτσιόγλου και Χριστοδουλάκη

Ταυτόχρονους «τριγμούς» σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει η κίνηση του Διονύση Τεμπονέρα για κοινή εκδήλωση με τον Νίκο Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ και την Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά στις 13 Φεβρουαρίου.

Στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, επικρατεί αναβρασμός δεδομένου ότι η κίνηση αυτή θεωρείται ότι αντιβαίνει τη διακηρυγμένη γραμμή του Στέφανου Κασσελάκη για αυτόνομη πορεία και διεκδίκηση της ηγεμονίας στο εσωτερικό της Κεντροαριστεράς.  Επίσης στην Κουμουνδούρου θεωρούν τουλάχιστον ειρωνικό το να καλείται η Έφη Αχτσιόγλου σε κοινό πάνελ για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, όταν προ ολίγου καιρού μαζί με τους υπόλοιπους που αποχώρησαν και εντάχθηκαν στη Νέα Αριστερά, συμμετείχε στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά και στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει δυσφορία για την εκτός γραμμής συμμετοχή Χριστοδουλάκη στην εκδήλωση.

Άλλωστε η κίνηση αυτή έρχεται λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια των δύο κομμάτων να συσπειρώσουν τους χώρους τους στο πλαίσιο της μάχης για τη δεύτερη θέση.

Τέλος, η πρωτοβουλία Τεμπονέρα αποτυπώνει δημόσια μια κινητικότητα που καταγράφεται στο παρασκήνιο, με αιχμή υπαρξιακές αγωνίες για τον προοδευτικό χώρο και συγκεκριμένα γύρω από την προοπτική ανασυνθετικών διεργασιών στο εσωτερικό της αριστεράς – κεντροαριστεράς μετά τις ευρωεκλογές, καθώς εκτιμάται ότι θα είναι χαμηλή η καταγραφή των κομμάτων του προοδευτικού χώρου.

Από την Κουμουνδούρου πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, υποβαθμίζουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αναφέροντας ότι «δεν ασχολούμαστε, ασχολούμαστε με τα σημαντικά».

Σε ό, τι αφορά την Νέα Αριστερά, η συμμετοχή της Έφης Αχτσιόγλου δεν παραβιάζει κάποια κομματική γραμμή, αντιθέτως ο υπό συγκρότηση φορέας, που ακόμα καταγράφεται σε ποσοστά κάτω ή κοντά στο 3%, επιθυμεί να καταγραφεί η θετική του διάθεση για διάλογο με τα άλλα προοδευτικά κόμματα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ