10 συμπεριφορές των ανθρώπων που νιώθουν μοναξιά όσο μεγαλώνουν – Δεν το συνειδητοποιούν

Όλοι έχουμε στο περιβάλλον μας έναν άνθρωπο που είναι κάπως δύστροπος, γκρινιάρης και έχει συμπεριφορές που απωθούν τους άλλους. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην οφείλεται στον χαρακτήρα του αλλά στο γεγονός ότι ανήκει στην ομάδα των ανθρώπων που νιώθουν μοναξιά όσο μεγαλώνουν, χωρίς να το συνειδητοποιούν.

Πραγματικά οι άνθρωποι όσο μεγαλώνουν γίνονται πιο μοναχικοί. Ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες μετά την σύνταξη οι άνθρωποι φαίνεται να συμβιβάζονται με την μοναξιά τους.

Υπάρχουν συγκεκριμένες συμπεριφορές που έχουν οι άνθρωποι που γίνονται μοναχικοί καθώς μεγαλώνουν. Εάν τις γνωρίζει κάποιος μπορεί να τις αποφύγει. Παρακάτω θα διαβάσετε 10 συμπεριφορές των ανθρώπων που νιώθουν μοναξιά όσο μεγαλώνουν.

10 συμπεριφορές των ανθρώπων που νιώθουν μοναξιά όσο μεγαλώνουν

  • Είναι ιδιαίτερα καχύποπτοι με τους άλλους
  • Είναι εγωκεντρικοί
  • Πιστεύουν ότι το παιχνίδι είναι μόνο για παιδιά
  • Είναι πολύ άκαμπτοι με τα όριά τους
  • Δεν ενδιαφέρονται να κάνουν νέους φίλους
  • Ζουν στο παρελθόν
  • Δεν προσβλέπουν στο μέλλον
  • Εκνευρίζονται με τα πιο μικρά πράγματα
  • Δεν είναι πρόθυμοι να μάθουν και να προσαρμοστούν
  • Είναι αδιάφοροι

Είναι ιδιαίτερα καχύποπτοι με τους άλλους

Όσο μεγαλώνουν οι άνθρωποι αυτοί νιώθουν πιο έντονη την ανάγκη να προστατεύσουν τον εαυτό τους γι’ αυτό είναι πιο καχύποπτοι με τους άλλους. Νομίζουν ότι όλοι θέλουν να τους προδώσουν ή να κάνουν τη ζωή τους μίζερη.

Αν και κάποιες φορές μπορεί να έχουν βάσιμους λόγους για να το πιστεύουν τις περισσότερες φορές είναι απλά ένας τρόπος για να διώξουν τους άλλους από κοντά τους. Το πρόβλημα τους είναι ότι δεν δείχνουν εμπιστοσύνη. Για παράδειγμα όσοι μεγαλώνουν από ναρκισσιστές γονείς τείνουν να μην είναι πρόθυμοι να εμπιστευτούν τους ανθρώπους. Αυτό επηρεάζει σημαντικά τις σχέσεις τους και γι’ αυτό καταλήγουν μόνοι.

Είναι εγωκεντρικοί

Πολλές φορές οι άνθρωποι που νιώθουν μοναξιά αλλά δεν το παραδέχονται είναι εγωκεντρικοί. Συνήθως βλέπουν μόνο πώς η συμπεριφορά κάποιου επηρεάζει τους ίδιους. Αρνούνται να δουν την δική τους συμπεριφορά.

Μάλιστα μπορεί να φτάσουν να τερματίσουν σχέσεις εάν αισθάνονται ότι δεν βρίσκονται στο επίκεντρο. Αυτή η απαιτητική στάση τους κάνει αρκετά δύστροπους και οι άλλοι άνθρωποι συνήθως θέλουν να απομακρυνθούν. Έτσι και πάλι καταλήγουν μόνοι.

Πιστεύουν ότι το παιχνίδι είναι μόνο για παιδιά

Αν συναντήσουν έναν φίλο τους που κάνει κάποιο χόμπι ή παίζει κάποιο παιχνίδι το πιο πιθανό είναι να τον χλευάσουν. Γενικά θεωρούν το παιχνίδι χάσιμο χρόνου και χρήματος. Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουν πώς να διασκεδάσουν και δυσκολεύονται να μάθουν. Έτσι αρκετοί φίλοι τους μπορεί να τους αγνοήσουν.

Είναι πολύ άκαμπτοι με τα όριά τους

Θεωρούν ότι είναι σταθεροί με τα όρια τους. Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι το χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για να είναι εγωιστές. Είναι σημαντικό να θέσετε υγιή όρια και να επιβάλλετε αυτά τα όρια. Ωστόσο όταν κάποιος επιμένει σε όρια που δεν έχουν νόημα τότε απλώς απομακρύνει τους ανθρώπους από κοντά του.

Δεν ενδιαφέρονται να κάνουν νέους φίλους

Οι άνθρωποι που νιώθουν μοναξιά καθώς μεγαλώνουν έχουν μόνο λίγους φίλους και είναι απολύτως εντάξει με αυτό. Γενικά έχουν παραιτηθεί από την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους ανθρώπους. Αποφάσισαν ότι δεν αξίζει τον κόπο να μεγαλώσουν τον κύκλο των φίλων τους. Τώρα αυτό μπορεί να φαίνεται απολύτως λογικό, ειδικά αν είναι εσωστρεφείς. Ωστόσο μπορεί εύκολα να καταλήξουν και στην πράξη μόνοι τους.

Ζουν στο παρελθόν

Είναι φυσιολογικό να έχουμε αναμνήσεις και να θέλουμε να θυμόμαστε παλιές ευτυχισμένες στιγμές από το παρελθόν. Οι άνθρωποι που ζουν μια ευτυχισμένη, ικανοποιητική ζωή συχνά δεν χρειάζονται να ζουν με τις αναμνήσεις τους. Αναπολούν το παρελθόν, αλλά δεν θα χαθούν μέσα σε αυτό. Εν τω μεταξύ, όσοι είχαν μια δύσκολη ζωή συχνά παγιδεύονται τόσο πολύ από τις αναμνήσεις τους από το παρελθόν που απλά δεν μπορούν να απολαύσουν το παρόν. Δυστυχώς, είναι αδύνατο να επαναφέρουμε το παρελθόν, πράγμα που σημαίνει ότι η ευτυχία είναι για πάντα μακριά τους.

Δεν προσβλέπουν στο μέλλον

Οι άνθρωποι που νιώθουν μοναξιά συνήθως έχουν εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες τους. Έχουν κολλήσει στις καθημερινές εργασίες, την ρουτίνα και την δουλειά τους και έχουν ξεχάσει να θέσουν στόχους. Με λίγα λόγια πλέον δεν ονειρεύονται ούτε έχουν ελπίδα για το μέλλον. Έτσι είναι απλά φυσιολογικό ότι καταλήγουν μόνοι και γκρινιάρηδες.

Εκνευρίζονται με τα πιο μικρά πράγματα

Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκουν έναν τρόπο να παραπονιούνται για κάθε μικρό πράγμα που τους ενοχλεί, ακόμα κι αν δεν τους αφορά. Μπορεί να παραπονεθούν για το πώς παρκάρετε το αυτοκίνητό σας ή να σας πουν ότι ο σκύλος σας κάνει θόρυβο.

Είναι τόσο ασήμαντα πράγματα που πιστεύει κανείς ότι προσπαθούν να βρουν πράγματα για να παραπονεθούν. Μόνο από αυτό μπορείτε να καταλάβετε ότι νιώθουν εξαιρετικά μόνοι.

Δεν είναι πρόθυμοι να μάθουν και να προσαρμοστούν

Ζούμε σε έναν κόσμο που κινείται και αλλάζει πολύ γρήγορα. Έτσι, αν κάποιος δεν είναι πρόθυμος να αλλάξει θα μείνει σίγουρα πίσω από την εποχή του. Όσο μεγαλώνουν αυτοί οι άνθρωποι είναι απρόθυμοι να αλλάξουν ή να μάθουν. Γι’ αυτό είναι δύσκολο κάποιος να συζητήσει μαζί τους και καταλήγουν μόνοι τους.

Είναι αδιάφοροι

Οι άνθρωποι που νιώθουν μοναξιά συνήθως φαίνονται αποσυνδεδεμένοι από όσα συμβαίνουν στο περιβάλλον τους. Δείχνουν αδιαφορία για μικρά ζητήματα όπως την αρρώστια ενός φίλου μέχρι μεγάλα θέματα όπως η κλιματική αλλαγή.

Είναι απολύτως φυσιολογικό κάποιος να μην θέλει να εμπλακεί σε κάτι για να προστατεύσει την ηρεμία του. Ωστόσο οι συγκεκριμένοι άνθρωποι το κάνουν με πολλά ζητήματα και γι’αυτό είναι αδιάφοροι. Καταλήγουν με αυτόν τον τρόπο να σπρώχνουν τους άλλους ανθρώπους μακριά τους.

Μην κρίνετε

Εάν κάποιες από αυτές τις συμπεριφορές τις έχει κάποιος που αγαπάτε, αποφύγετε να τον κρίνετε πολύ γρήγορα. Προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί είναι έτσι. Προσπαθήστε να τον βοηθήσετε αν μπορείτε και κάντε του παρέα. Προσπαθήστε να δείξετε κατανόηση και ενσυναίσθηση.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ