Το γαμήλιο γλέντι έγινε εφιάλτης – Τουλάχιστον 114 νεκροί και 150 τραυματίες από φωτιά που ξέσπασε σε χώρο δεξίωσης

Φωτιά ξέσπασε σε μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων στο Ιράκ την Τετάρτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 114 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 150 που γιόρταζαν χριστιανικό γάμο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι φλόγες εξαπλώθηκαν γρήγορα και έκαψαν την αίθουσα ολοσχερώς στην περιοχή Hamdaniya του Ιράκ στην επαρχία Νινευή. Οι εξωτερικοί τοίχοι του χώρου εκδηλώσεων φέρεται να καλύφθηκαν με πολύ εύφλεκτη επένδυση που είναι παράνομη στη χώρα, ανέφεραν αξιωματούχοι που επικαλείται το κρατικό ιρακινό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η πυρκαγιά οδήγησε στην κατάρρευση τμημάτων της αίθουσας ως αποτέλεσμα της χρήσης πολύ εύφλεκτων, χαμηλού κόστους οικοδομικών υλικών που καταρρέουν μέσα σε λίγα λεπτά όταν ξεσπάσει η φωτιά», σημείωσαν.

Το μόνο που είχε απομείνει από το χώρο ήταν απανθρακωμένο μέταλλο και συντρίμμια μετά την κατάσβεση της φωτιάς.

Το οικοδομικό υλικό που χρησιμοποιείται για την κάλυψη του εξωτερικού χώρου μιας κατασκευής είναι εκτός νόμου σε πολλές χώρες που αντιμετώπισαν παρόμοιες θανατηφόρες πυρκαγιές σε κατασκευές ντυμένες με εύφλεκτη επένδυση. Το υλικό συχνά δεν έχει σχεδιαστεί για να πληροί τα ίδια πρότυπα ασφαλείας με τα δομικά υλικά.

Τα αίτια της πυρκαγιάς εξακολουθούν να διερευνώνται, αλλά τα πυροτεχνήματα στην αίθουσα μπορεί να άναψαν τις φλόγες, μετέδωσε το κουρδικό ειδησεογραφικό κανάλι Rudaw.

Ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Σιά αλ-Σουντάνι ζήτησε έρευνα για τη θανατηφόρα κόλαση φωτιάς και διέταξε τους αξιωματούχους Εσωτερικών και Υγείας της χώρας να παράσχουν στους πληγέντες ό,τι χρειαστούν.

Το τμήμα υγείας στην επαρχία Νινευή ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών ήταν 114 και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Saif al-Badr σημείωσε ότι ο αριθμός των τραυματιών ήταν περίπου 150 μέσω του Ιρακινού Πρακτορείου Ειδήσεων — αν και οι αρχές προειδοποίησαν ότι και οι δύο αριθμοί ενδέχεται να αυξηθούν.

«Καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για να παρέχουμε ανακούφιση σε όσους επλήγησαν από το ατυχές δυστύχημα», είπε ο αλ Μπαντρ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ