Κακοκαιρία Elias: Πλημμύρισε το 1ο Πειραματικό Λύκειο Αμαρουσίου από τη νεροποντή – Δεν έγιναν μαθήματα – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Η κακοκαιρία Elias και η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε στην Αττική, το πρωί της Τετάρτης (27/9), ήταν αρκετή ώστε να προκαλέσει προβλήματα με πλημμύρες στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Αμαρουσίου, λίγες εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων για την νέα εκπαιδευτική χρονιά.

Το σχολείο παρέμεινε σήμερα κλειστό, αφού κάποια σημεία του κτιρίου πλημμύρισαν λόγω της έντονης βροχής και κρίθηκε από την διεύθυνση ότι δεν θα ήταν ασφαλές για τους μαθητές να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του Λυκείου, πλημμύρισαν η είσοδος του σχολείου αλλά και τα γραφεία των καθηγητών, ενώ προβλήματα προέκυψαν και στην πλάκα της ταράτσας, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ακόμη και να πέσουν σοβάδες. Ευτυχώς, τα προβλήματα προέκυψαν νωρίς το πρωί, όταν δεν υπήρχαν μαθητές στο κτίριο και οι γονείς ενημερώθηκαν ότι το Λύκειο δεν θα λειτουργούσε σήμερα.

«Το ΓΕΛ με τη σύμφωνη γνώμη του Δ/ντη Δευτεροβάθμιας και του Συλλόγου καθηγητών και και του Συλλόγου γονέων θα είναι σήμερα κλειστό λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν μετά την έντονη βροχόπτωση. Προέχει η ασφάλεια μαθητών και εργαζομένων», αναφέρεται στο μήνυμα που δημοσίευσε η Βασιλική Δεριζιώτη, διευθύντρια του 1ου Πειραματικού Λυκείου Αμαρουσίου.

Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι έγιναν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο συγκεκριμένο σχολείο.

«Η είσοδος του σχολείου προς τις αίθουσες είναι επικίνδυνη», ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και στην πλάκα της ταράτσας, τονίζει στο enikos.gr η διευθύντρια του σχολείου, σημειώνοντας ότι λόγω της έντονης ροής του νερού «αποφασίσαμε να το κλείσουμε». Όπως τόνισε, ομάδα καθηγητών είχε συναντήσεις με τους αρμοδίους του δήμου και βρέθηκε μία λύση. «Η κατάσταση επείγει», τονίζει η κ. Δεριζιώτη και υπογραμμίζει ότι πρέπει να φτιαχτεί άμεσα η ταράτσα.

Εφόσον δεν υπάρξει επιδείνωση του καιρού, αύριο το Λύκειο θα λειτουργήσει αλλά οι μαθητές και οι καθηγητές θα μπουν στο κτίριο από άλλη είσοδο, ενώ από τα σημεία όπου παρατηρήθηκαν προβλήματα «δεν θα ξαναπεράσει κανείς εργαζόμενος και μαθητής, θα τα αποκλείσουμε», συμπλήρωσε η διευθύντρια του 1ου Πειραματικού Λυκείου Αμαρουσίου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ