Σερβία: Οι πρώτες φωτογραφίες του μακελάρη μέσα από το περιπολικό

Την φωτογραφία του Uroš Blažić μέσα στο περιπολικό μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία 8 ανθρώπων και τον τραυματισμό 14, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Σερβίας.

Σερβία: Η ανακοίνωση της κυβέρνησης για το μακελειό – Πώς συνέλαβαν τον 21χρονο

Στις έρευνες συμμετείχαν περίπου 600 αστυνομικοί, καθώς και η μονάδα ελικοπτέρων του υπουργείου Εσωτερικών και η αντιτρομοκρατική.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκλεισαν όλες τις εξόδους από το Μλάντενοβατς προς το Βελιγράδι καταδιώκοντας τον δράστη που, όπως αναφέρει το RTS, πυροβόλησε τα θύματα από κινούμενο αυτοκίνητο.

Σερβία: Συνελήφθη ο 21χρονος μακελάρης – Στους 10 οι νεκροί από την επίθεση

Ο δράστης πυροβόλησε πρώτα στο χωριό Ντουμπόνα, μετά στο Μάλι Όρασι και στο χωριό Σεπσίν – όλα κοντά στο Μλάντενοβατς, σύμφωνα με το RTS.

Σερβία

Σερβία: Ο 21χρονος μακελάρης κρύβεται – Άρχισε να πυροβολεί με καλάσνικοφ έπειτα από καβγά

Στη Ντουμπόνα, σκότωσε έναν αστυνομικό και την αδελφή του, πυροβολώντας στην αυλή του σχολείου, όπου τραυμάτισε πολλούς ανθρώπους. Ο δράστης είναι από το γειτονικό χωριό Donja Dubona.

Το μακελειό σημειώθηκε λιγότερο από 48 ώρες έπειτα από μια άνευ προηγουμένου τραγωδία στη Σερβία, όταν ένας 14χρονος μαθητής πυροβόλησε και σκότωσε οκτώ μαθητές και έναν φρουρό στο σχολείο Vadimir Ribnikar στο Βελιγράδι το πρωί της Τετάρτης.

Αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο έγκλημα στην περιοχή του Mladenovac τα τελευταία 10 χρόνια.

Τον Απρίλιο του 2013, ο βετεράνος πολέμου Ljubiša Bogdanović (60 ετών) σκότωσε 13 άτομα, μεταξύ των οποίων τραυμάτισε έναν γιο, μια μητέρα, μια σύζυγο και στη συνέχεια συνέχισε να πυροβολεί γείτονες στη Velika Ivanča κοντά στο Mladenovac. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ένα δίχρονο παιδί. Στο τέλος αυτοπυροβολήθηκε στο πηγούνι και πέθανε δύο μέρες αργότερα στο Κέντρο Επειγόντων Περιστατικών.

Η κατάσταση των τραυματιών

Οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι σε σταθερή κατάσταση, αλλά δύο άτομα ηλικίας 21 και 23 ετών είναι σε κρίσιμη κατάσταση, λένε οι γιατροί.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, 10 άτομα εισήχθησαν στο νοσοκομείο Smederevo, τέσσερις από τους οποίους πέθαναν, τρεις μεταφέρθηκαν στο Βελιγράδι και τρεις υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση και είναι σταθεροί.

Ο νεότερος τραυματίας που πέθανε στο νοσοκομείο ήταν γεννημένος το 2008. Οι οκτώ τραυματίες που νοσηλεύτηκαν στο Κέντρο Επειγόντων Περιστατικών στο Βελιγράδι είναι σε σταθερή κατάσταση, πρόσθεσαν οι γιατροί.

Πώς συνελήφθη ο δράστης

Φωτογραφίες και βίντεο από το Mladenovac και τα περίχωρά του δείχνουν πως αστυνομικοί σταμάτησαν αυτοκίνητα σε τοπικούς δρόμους κατά τη διάρκεια της νύχτας για να βρουν τον δράστη.

Σύμφωνα με το RTS, ο δράστης φέρεται να άρχισε να πυροβολεί ανθρώπους με αυτόματο όπλο έπειτα από καυγά με έναν αστυνομικό σε ένα πάρκο στη Ντουμπόνα το βράδυ της Πέμπτης.

Σερβία
Οι αστυνομικοί ψάχνουν όλα τα αυτοκίνητα στην περιοχή

Ο υπουργός Αστυνομίας Μπράτισλαβ Γκάσιτς χαρακτήρισε την πράξη αυτή «τρομοκρατική ενέργεια».

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες του RTS από την αστυνομία, μετά τον πυροβολισμό στην περιοχή του Mladenovac, ο ύποπτος έφτασε στην Grošnica με το αυτοκίνητο ενός οδηγού ταξί τον οποίο είχε απαγάγει προηγουμένως.

Ο ύποπτος συνελήφθη σε συγγενικό σπίτι στην Grošnica, όπου βρέθηκε μεγάλη ποσότητα παράνομων όπλων και πυρομαχικών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ