Ρωσία: Οχυρώνεται η Μόσχα υπό τον φόβο της Wagner – «Ο Πούτιν παραμένει στο Κρεμλίνο»

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις στη Ρωσία, όπου ο στρατός και η μισθοφορική ομάδα Wagner βρίσκονται στα χαρακώματα.

Ρωσία: Στρατιωτικά ελικόπτερα βομβάρδισαν άρματα φάλαγγας της Wagner έξω από τη Βορονέζ – ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, η αστυνομία της Μόσχας έχει κόψει εδώ και ώρες την είσοδο και την έξοδο στην ρωσική πρωτεύουσα. Οι αστυνομικοί της Μόσχας είναι σε επιφυλακή και εκτελούν το σχέδιο φύλαξης της πόλης.

Οι αρχές ασφαλείας της Μόσχας έχουν δηλώσει ότι εφαρμόζουν αντιτρομοκρατικά μέτρα και έχουν αυξήσει το επίπεδο ασφάλειας στην Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.  Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το BBC, οι μισθοφόροι της Βάγκνερ έχουν καταλάβει στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Βορονέζ, μία πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στο Ροστόφ και την Μόσχα.

«Είναι πιθανό ο ρωσικός στρατός να στραφεί κατά του Πούτιν» – Τι λέει ο Αθανάσιος Δρούγος στο enikos.gr για τη Wagner

Δείτε ζωντανή εικόνα από τους δρόμους της Μόσχας 

Ο Μεντβέντεφ καλεί τους Ρώσους να συσπειρωθούν γύρω από τον Πούτιν

Παραμένει στο Κρεμλίνο ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εργάζεται στο Κρεμλίνο, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. «Ο πρόεδρος εργάζεται στο Κρεμλίνο», διαβεβαίωσε ο Πεσκόφ, διαψεύδοντας φήμες που διακινούνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος έφυγε από τη Μόσχα λόγω της ανταρσίας της Wagner. Ο Πούτιν σε διάγγελμά του νωρίτερα σήμερα τόνισε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του μάχονται για τη ζωή και την ασφάλεια του ρωσικού λαού.

Η Μόσχα οχυρώνεται καθώς ο  Γεβγκένι Πριγκόζιν δηλώνει ότι θα φθάσει «μέχρι τέλους». Σε ηχητικό μήνυμά του που μεταφόρτωσε στην πλατφόρμα Telegram, ο κ. Πριγκόζιν ανέφερε πως οι άνδρες του μπήκαν στην πόλη Ροστόφ της Ρωσίας (νότια) και διεμήνυσε ξανά πως θα καταστρέψουν όποιον μπει στον δρόμο τους.

Το μεσημέρι με νέο ηχητικό μήνυμα ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι οι μαχητές του δεν χρειάστηκε να ρίξουν ούτε μια σφαίρα για να καταλάβουν τον έλεγχο του αρχηγείου του ρωσικού στρατού στην πόλη Ροστόφ. Συγκεκριμένα είπε ότι οι άνδρες του δέχθηκαν ωστόσο πυρά από πυροβολικό και ελικόπτερα καθ’ οδόν προς το Ροστόφ. Τόνισε ότι πιστεύει ότι έχει τη στήριξη του ρωσικού λαού σε αυτό που αποκαλεί «πορεία για τη δικαιοσύνη».

Ο επικεφαλής της Βάγκνερ λέει πως έχει υπό τις διαταγές του 25.000 μαχητές. Νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας δήλωσε ότι το ρωσικό κράτος αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση ασφαλείας των τελευταίων ετών, μετά από αυτό που, όπως είπε, φαίνεται να είναι μια κίνηση των δυνάμεων της Ομάδας Wagner προς τη Μόσχα.

“Τις επόμενες ώρες, η αφοσίωση των δυνάμεων ασφαλείας της Ρωσίας, και ιδιαίτερα της ρωσικής Εθνοφρουράς, θα είναι το κλειδί για το πώς θα εξελιχθεί αυτή η κρίση. Αυτό αποτελεί την πιο σημαντική πρόκληση για το ρωσικό κράτος τον τελευταίο καιρό”, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας σε μια τακτική ενημέρωση των μυστικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, περαιτέρω μονάδες της Wagner κινούνται βόρεια μέσω της περιφέρειας Βορονέζ με σχεδόν βέβαιο στόχο τη Μόσχα.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ