«Είναι πιθανό ο ρωσικός στρατός να στραφεί κατά του Πούτιν» – Τι λέει ο Αθανάσιος Δρούγος στο enikos.gr για τη Wagner

Στον «εμφύλιο» ανάμεσα στον στρατό της Ρωσίας  και τη Wagner αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο enikos.gr ο διεθνολόγος και γεωστρατηγικός αναλυτής Αθανάσιος Δρούγος. «Τις τελευταίες εβδομάδες είχε παρατηρηθεί ακόμη μεγαλύτερο κενό ανάμεσα στις επαφές μεταξύ της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας και της μισθοφορικής οργάνωσης που έκαναν το χάσμα αγεφύρωτο. Τα γεγονότα ήταν αναμενόμενα. Η Wagner επειδή είχε απώλειες, προσπάθησε να αναβαθμίσει το κύρος της σε αποτυχημένες επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού. Το αποτέλεσμα ήταν η κεντρική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας να θεωρεί τις ενέργειες της Wagner αποσταθεροποιητικές», μας είπε ο κ. Δρούγος.

Του Μίλτου Σακελλάρη

Παράλληλα ανέφερε πως η μισθοφορική ομάδα είχε αποσύρει δυνάμεις της και από την Αφρική αλλά και από τη μέση Ανατολή. «Επειδή έχουν αποτύχει οι επιχειρήσεις της Ρωσίας και η έμφαση είναι στον Νότο, γι’ αυτόν τον λόγο η Wagner θεωρεί πως έχει αποτύχει πολιτικά ο Πούτιν. Είναι πάνω από 200.000 νεκροί. Ο Πριγκόζιν θεωρεί πως ήταν λάθος οι στρατηγοί που επιλέχθηκαν και έχει εκφράσει την δυσφορία του, εκτιμώντας πως δεν μπορεί να παραμένει ο Πούτιν στην ηγεσία. Υπάρχουν προβλήματα γιατί το καθεστώς στη Μόσχα χρησιμοποιεί βία», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «Αν προχωρήσουν σε άλλες περιοχές, πέρα από το Ροστόφ, τότε προφανώς τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Θα υπάρξουν επιπτώσεις στο Ντονμπάς και στην Ζαπορίζια. Η εσωστρέφεια σε έναν στρατό δεν είναι ό,τι καλύτερο. Περιμένω να δω πως θα κινηθεί ο Πριγκόζιν. Είναι αρκετά πιθανό ο ρωσικός Στρατός να στραφεί κατά του Πούτιν. Παρατηρείται κινητικότητα. Δεν ξέρουμε τι ρόλο θα παίξουν οι Τσετσένοι και αν θα αποσυρθούν από την Ουκρανία. Οι επόμενες 96 ώρες είναι καθοριστικές. Μέσα στο Κρεμλίνο υπήρχε δυσφορία για το καθεστώς Πούτιν και για τις επιχειρήσεις.»

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ