Πώς να σταματήσει ο βήχας που έχετε το βράδυ

Ο βήχας το βράδυ μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικός και να δυσκολεύει τον ύπνο σας. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ανακουφιστείτε και να καταφέρετε να κοιμηθείτε καλύτερα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτές οι συμβουλές δεν υποκαθιστούν τις ιατρικές οδηγίες. Εάν ο βήχας σας είναι συνεχής, έντονος ή συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν γιατρό.

Ορισμένες συμβουλές για να σταματήσει ο βήχας το βράδυ

  1. Λιγότερο ξηρός αέρας: Ένας αφυγραντήρας ή ένα μπολ με νερό στο υπνοδωμάτιό σας μπορεί να βοηθήσει να μειώσετε την ξηρότητα του αέρα, που μπορεί να ερεθίζει τον λαιμό σας και να προκαλεί βήχα.
  2. Ανακούφιση από την καταρροή: Εάν ο βήχας σας σχετίζεται με καταρροή, μπορείτε να δοκιμάστε να πιείτε ένα ζεστό ρόφημα, όπως τσάι με μέλι ή ζεστή λεμονάδα.
  3. Διατηρείστε την υγρασία στον λαιμό: Μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε μια ζεστή σούπα ή να καταναλώνετε ζεστά ροφήματα πριν κοιμηθείτε για να βοηθήσετε στην ενυδάτωση του λαιμού και να μειώσετε τον βήχα.
  4. Ανακούφιση από τον βήχα με φυσικά προϊόντα: Υπάρχουν διάφορα φυσικά προϊόντα που μπορείτε να δοκιμάσετε, όπως η μέντα, το θυμάρι, η γλυκόριζα και το μέλι. Αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον βήχα. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να διαβάζετε τις οδηγίες χρήσης και τις πιθανές παρενέργειες πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φυτικό προϊόν ή συμπλήρωμα.

Εάν ο βήχας συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα ή είναι έντονος, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για περαιτέρω συμβουλές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ