Εκλογές 2023: Στιγμές χαλάρωσης για τους πολιτικούς αρχηγούς πριν από τις κάλπες

Απολογισμό της προεκλογικής περιόδου κάνουν σήμερα, Σάββατο 24/6, τα κομματικά επιτελεία, με τους πολιτικούς αρχηγούς να χαλαρώνουν, λίγο πριν από τις κάλπες. Εξάλλου, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής απαγορεύονται οι πολιτικές δραστηριότητες. όπως γίνεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Χαλαρή συζήτηση με τους πολιτικούς συντάκτες, που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας είχε νωρίτερα σήμερα, σε καφέ, στο κέντρο της Αθήνας ,ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από το εκλογικό αποτέλεσμα και την επόμενη ημέρα των εκλογών, αλλά και τα όσα συμβαίνουν στη Ρωσία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες ότι «κανείς δεν ξέρει πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή. Δεν είμαι σίγουρος αν όσοι λένε σε μια δημοσκόπηση ότι θα ψηφίσουν μικρότερα κόμματα, αν θα το κάνουν. Από πέντε ως οχτώ κόμματα, κανείς δεν ξέρει».

Συνάντηση με δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης είχε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στον εξώστη της ανακαινισμένης Αγοράς Μοδιάνο.  Ο κ. Τσίπρας είπε ότι επέλεξε να κλείσει την προεκλογική καμπάνια στη Θεσσαλονίκη με αυτή τη συνάντηση, επειδή θεωρεί ότι οι δημοσιογράφοι της περιφέρειας παίζουν σημαντικό ρόλο, ενώ επεσήμανε ότι πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η Θεσσαλονίκη.

Ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που κάλυψαν αυτές τις δύο προεκλογικές καμπάνιες και ευχήθηκε σε όλους “καλή δύναμη” εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι πολίτες θα πάρουν αύριο τις σωστές αποφάσεις στην κάλπη.

Αλέξης Τσίπρας

Ακολούθησε συζήτηση σε χαλαρό κλίμα. Ο κ. Τσίπρας περπάτησε στην Αριστοτέλους, την Τσιμισκή και τη Β. Ηρακλείου, όπου είχε την ευκαιρία να κουβεντιάσει με πολίτες και να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μπέτυ Μπαζιάνα, την εκπρόσωπο Τύπου Πόπη Τσαπανίδου τη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια σβίγκου και τον αναπληρωτή γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη έφτασε στην αγορά Μοδιάνο. Εκεί τον υποδέχτηκαν ο γενικός διευθυντής του ομίλου Φάις Χασδάι Καπόν και ο διευθυντής λειτουργίας της Αγοράς Θανάσης Παππάς οι οποίοι τον ξενάγησαν στα καταστήματα.

Επίσκεψη σε χωριά του Ηρακλείου έκανε σήμερα Σάββατο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛΝίκος Ανδρουλάκης. Στις δύο και μισή μετά το μεσημέρι,  έχει προγραμματιστεί γεύμα και τσικουδιές με δημοσιογράφους στον Κρουσώνα Ηρακλείου. Ο κ. Ανδρουλάκης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου (εκλογικό τμήμα 431).

Και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τήρησε την παράδοση και είχε γεύμα με δημοσιογράφους, φίλους και συνεργάτες σε μεζεδοπωλείο στο Αιγάλεω. Ο κ. Κουτσούμπας την Κυριακή θα ψηφίσει στη Λαμία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ