Πρίγκιπας Χάρι: Η χρήση ναρκωτικών «απειλεί» την βίζα του στις ΗΠΑ

Την Τρίτη 6 Ιουνίου θα κριθούν πολλά για την άδεια παραμονής του πρίγκιπα, Χάρι σε αμερικανικό δικαστήριο της Κολούμπια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με την Daily Mail, ο πρίγκιπας μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα με την παραμονή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Οι φήμες για χωρισμό συνεχίζουν να φουντώνουν

Το συντηρητικό think tank «Heritage Foundation» έχει βάλει την άδεια παραμονής του πρίγκιπα στο στόχαστρο. Το ίδρυμα, με έδρα την Ουάσινγκτον, έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος της αμερικανικής κυβέρνησης για το γεγονός ότι έδωσαν άδεια παραμονής στον Βρετανό πρίγκιπα. Έτσι ομοσπονδιακός δικαστής της Κολούμπια θα κρίνει εάν πρέπει να δοθεί ή όχι στην δημοσιότητα ο φάκελος και η αίτηση του πρίγκιπα Χάρι για την άδεια παραμονής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε αυτό τον φάκελο το ίδρυμα επιδιώκει να αποκαλύψει εάν ο πρίγκιπας, Χάρι έλαβε ειδική μεταχείριση από τις αμερικανικές αρχές. Ο λόγος είναι ότι ο αμερικανικός νόμος απαγορεύει να δοθεί άδεια παραμονής σε όσους έχουν παραδεχθεί ότι έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών. Το ίδρυμα υποστηρίζει ότι με την μήνυση οι αμερικανικές αρχές θα υποχρεωθούν να δώσουν στην δημοσιότητα τον φάκελο με τα έγγραφα που κατέθεσε ο πρίγκιπας Χάρι στην μεταναστευτική υπηρεσία των ΗΠΑ για να πάρει την βίζα.

Πρίγκιπας Χάρι: Η συνήθεια που ενοχλεί την Μέγκαν Μαρκλ

Είχε κάνει χρήση κοκαΐνης στα 17

Ο πρίγκιπας Χάρι στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του «Ρεζέρβα» έχει αποκαλύψει ότι έχει κάνει χρήση κοκαΐνης και κάνναβης. Συγκεκριμένα παραδέχθηκε ότι ξεκίνησε την χρήση κοκαΐνης σε ηλικία 17 ετών και ότι είχε καπνίσει κάνναβη σε πάρτι με σταρ στην Καλιφόρνια αμέσως μετά το πρώτο ραντεβού του με την Μέγκαν Μαρκλ.

Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Το ειρωνικό παρατσούκλι που τους έδωσε το Παλάτι 

Ωστόσο όποιος παραδέχεται χρήση ναρκωτικών σε γενικές γραμμές δεν λαμβάνει βίζα από τις αμερικανικές αρχές. Στην αίτηση που δίνει η μεταναστευτική υπηρεσία των ΗΠΑ στους υποψήφιους για βίζα υπάρχει η ερώτηση εάν έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών στο παρελθόν. Επομένως όλοι αναρωτιούνται τώρα εάν ο πρίγκιπας Χάρι το απέκρυψε ή εάν οι αμερικανικές υπηρεσίες έκαναν τα… στραβά μάτια για τον πρίγκιπα.

Είναι ενδεικτικό ότι το 2008 οι αμερικανικές αρχές δεν έδωσαν άδεια εισόδου στην τραγουδίστρια, Έιμι Γουάινχαουζ, η οποία είχε παραδεχθεί την μάχη της με την χρήση ναρκωτικών. Η τραγουδίστρια φέρεται να είχε αποκαλύψει στην αίτηση το πρόβλημα της με τα ναρκωτικά και γι’ αυτό δεν κατάφερε να βρεθεί εκείνη την χρονιά στην τελετή απονομής των βραβείων Grammy.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ