Πόλεμος στο Ισραήλ: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η Γάζα

Το ηλεκτρικό ρεύμα έχει διακοπεί στη Γάζα, καθώς ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που διαθέτει, ξέμεινε από καύσιμα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BBC.

Ισραήλ: Συγκλονίζουν οι περιγραφές δημοσιογράφων για την σφαγή στο κιμπούτς – «Μία από τις χειρότερες σκηνές αιματοχυσίας»

Μετά την επίθεση της Χαμάς το Σαββατοκύριακο, το Ισραήλ επέβαλε μια πολιορκία της Γάζας, διακόπτοντας τις προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας, καυσίμων, τροφίμων, αγαθών και νερού.

Η σημερινή εξέλιξη σημαίνει ότι οι κάτοικοι στην Γάζα θα βασίζονται σε γεννήτριες για ηλεκτρική ενέργεια, εφόσον βέβαια διαθέτουν τα καύσιμα για να τις λειτουργήσουν.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Εν μέσω πυρών το συνεργείο της ΕΡΤ – Έπεσαν ρουκέτες σε ζωντανή μετάδοση (βίντεο)

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν χθες, το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα λέει ότι 1.055 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας και 5.184 τραυματίστηκαν από την στιγμή που το Ισραήλ άρχισε τις αεροπορικές επιδρομές, μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος.

Χθες, ανέφερε ότι 260 παιδιά και 230 γυναίκες ήταν μεταξύ των νεκρών. Ανέφερε επίσης ότι έξι άτομα από ιατρικό προσωπικό σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν. Επίσης, έχασαν την ζωή τους οκτώ δημοσιογράφοι.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέα επίθεση στην πόλη Ασκελόν – Ήχησαν σειρήνες και έπεσαν ρουκέτες

Η παλαιστινιακή υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ αναφέρει ότι εννέα άτομα από το προσωπικό της έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από το Σάββατο.

Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων συγκεντρώνει αναφορές για δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή αγνοούνται τόσο στο Ισραήλ όσο και στη Γάζα – μετρά επτά νεκρούς στη Γάζα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ