Πόλεμος στην Ουκρανία: Ζελένσκι και Μακρόν ζητούν την επιβολή νέων κυρώσεων στην Ρωσία

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλούν να αυξηθεί η «πίεση» στη Ρωσία μέσω «νέων κυρώσεων», τονίζει κοινή ανακοίνωση των υπηρεσιών που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την συνάντησή τους χθες Κυριακή το βράδυ στο Παρίσι.

«Η Ουκρανία και η Γαλλία συμφωνούν ότι είναι ανάγκη να αυξηθούν οι πιέσεις που ασκούμε συλλογικά στη Ρωσία με νέες κυρώσεις προκειμένου να εξασθενήσει η δυνατότητα της χώρας αυτής να συνεχίσει τον παράνομο επιθετικό πόλεμό της», αναφέρει το κείμενο.

Μάλιστα, η Γαλλία αναμένεται να εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει τάγματα του στρατού της Ουκρανίας με «δεκάδες» τεθωρακισμένα οχήματα και ελαφριά άρματα μάχης, ανακοίνωσαν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών μετά το δείπνο που παρέθεσε ο Γάλλος πρόεδρος στον Ουκρανό ομόλογό του στο Ελιζέ.

«Τις εβδομάδες που έρχονται, η Γαλλία θα εκπαιδεύσει και θα εξοπλίσει τάγματα [του ουκρανικού στρατού] με δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα και ελαφριά άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων AMX-10RC», διευκρινίζει κοινή ανακοίνωση.

Το Παρίσι θα επικεντρώσει εξάλλου τις «προσπάθειές [του] στην υποστήριξη των δυνατοτήτων αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ