Νετανιάχου: «Δεν θα μας σταματήσει τίποτα» – Ο ισραηλινός στρατός κυκλώνει την «καρδιά» της Γάζας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, που χθες έσπασε την πρώτη γραμμή άμυνας της Χαμάς, και τώρα κυκλώνει την πόλη της Γάζας.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι τα ισραηλινά στρατεύματα προωθούνται στα προάστια της πόλης. «Είμαστε στο απόγειο της μάχης. Είχαμε εντυπωσιακές επιτυχίες και περάσαμε τα περίχωρα της πόλης της Γάζας. Προχωράμε», ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Τίποτα δεν θα μας σταματήσει. Θα προχωρήσουμε. Θα προχωρήσουμε και θα νικήσουμε και θα το κάνουμε με τη βοήθεια του Θεού και με τη βοήθεια των ηρωικών πολεμιστών μας».

Οι μάχες μέσα σε αστικό ιστό αναμένεται να αποτελέσουν μεγάλη πρόκληση για τον ισραηλινό στρατό. Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές, οι μάχες μέσα στις πόλεις δίνουν το πλεονέκτημα στον αμυνόμενο. Επιπλέον η Χαμάς έχει εκατοντάδες χιλιόμετρα υπόγειων τούνελ, που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να επιτεθεί και να βγει πίσω από τις ισραηλινές γραμμές για να κυκλώσει τους στρατιώτες.

Επιπλέον αρκετά διεθνή δίκτυα μεταφέρουν πληροφορίες ότι η Χαμάς είναι πιθανόν να έχει προετοιμαστεί για την άφιξη των ισραηλινών στρατευμάτων με παγίδες και ελεύθερους σκοπευτές.

Ισραηλινός στρατός: Κυκλώνουμε την πόλη της Γάζας

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ, Χέρζι Χαλεβί είπε ότι τα ισραηλινά στρατεύματα επιχειρούν μέσα στην Γάζα και κυκλώνουν την πόλη από πολλές κατευθύνσεις. «Έχουμε προωθήσει άλλο ένα σημαντικό στάδιο στον πόλεμο. Οι δυνάμεις βρίσκονται στην ‘’καρδιά’’ της βόρειας Γάζας, επιχειρούν στην πόλη της Γάζας» ανέφερε ο Χέρζι Χαλεβί.

«Οι δυνάμεις μάχονται σε μια πυκνή και πολύπλοκη αστική περιοχή, που απαιτεί επαγγελματική μάχη και θάρρος», ανέφερε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ και εξήγησε ότι οι επίγειες δυνάμεις λαμβάνουν ακριβείς πληροφορίες και συνοδεύονται από πυρά από αέρος και θάλασσα. «Αυτή η συνεργασία κάνει τη μάχη πολύ πιο αποτελεσματική», σημείωσε ο Χέρζι Χαλεβί.

«Οι πολεμιστές μας, που πολεμούν σε κοντινή απόσταση ενάντια σε έναν σκληρό εχθρό, έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα: Η συντροφικότητα και το πνεύμα μάχης ρέουν στις φλέβες τους», τόνισε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου.

Τέλος ο Χερβί Χαλεβί αναφέρθηκε και στους νεκρούς Ισραηλινούς στρατιώτες και σημείωσε ότι αυτός ο πόλεμος έχει «ένα οδυνηρό και δύσκολο τίμημα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ