Χαμάς: «Οι χιλιάδες νεκροί είναι το απαραίτητο τίμημα σε αίμα» – «Δείξαμε ότι το Ισραήλ μπορεί να ηττηθεί»

O αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών της Χαμάς χαρακτήρισε τους χιλιάδες θανάτους αμάχων στη Γάζα ως “αναγκαίο τίμημα σε αίμα” και καυχήθηκε ότι η οργάνωσή του με την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου “απέδειξε ότι το Ισραήλ μπορεί να ηττηθεί».

Ο Γαζί Χαμάντ επέμεινε ότι το Ισραήλ δεν τους άφησε “άλλη επιλογή από τη βία” και καυχήθηκε ότι η σφαγή 1.400 Ισραηλινών μέσα στα σπίτια τους ή καθώς έφευγαν από ένα φεστιβάλ “κατέστρεψε τον μύθο του Ισραήλ ως στρατιωτικής υπερδύναμης”.  Ο ίδιος καυχήθηκε επίσης ότι η αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου “αλλάζει τη Μέση Ανατολή”. Έκανε τα σχόλια την ίδια ημέρα που οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούτι, της Υεμένης, εκτόξευσαν πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την περιοχή τους, εναντίον του Ισραήλ, σε μια τρομακτική κλιμάκωση του πολέμου.

Σε απάντηση στη σφαγή, το Ισραήλ εξαπέλυσε σφοδρές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, εξαφανίζοντας ολόκληρες γειτονιές και σκοτώνοντας μέχρι στιγμής, περισσότερους από μ8.700 ανθρώπους. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς τα ισραηλινά στρατεύματα συνεχίζουν την μεγάλης κλίμακας χερσαία εισβολή τους στην Λωρίδα της Γάζας.

Όμως ο Χαμάντ έδειξε να αδιαφορεί για τον αριθμό των νεκρών του πολέμου, που είναι ο πιο θανατηφόρος και καταστροφικός από τους πέντε που έχουν διεξάγει Ισραήλ και Χαμάς από το 2007.Όπως είπε οι νεκροί είναι το “αναγκαίο τίμημα σε αίμα”. Όταν ρωτήθηκε για τους χιλιάδες νεκρούς στη Γάζα, μετά την επιδρομή της Χαμάς στο Νότιο Ισραήλ, πριν από τρεις εβδομάδες, ο Χαμάντ δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera: «Πληρώνουμε ένα μεγάλο τίμημα με αίμα, αλλά ήταν απαραίτητο».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Χαμάς, επέμεινε ότι το Ισραήλ δεν τους άφησε “άλλη επιλογή από τη βία” και καυχήθηκε ότι η σφαγή 1.400 Ισραηλινών μέσα στα σπίτια τους ή καθώς έφευγαν από ένα φεστιβάλ “κατέστρεψε το μύθο του Ισραήλ ως στρατιωτικής υπερδύναμης”. Είπε ότι ήταν μια “νίκη” για τη Χαμάς. “Η 7η Οκτωβρίου ήταν μια νίκη: καταστρέψαμε τον μύθο του Ισραήλ ως στρατιωτικής υπερδύναμης”, δήλωσε ο Χαμάντ.

‘Υπάρχουν χώρες πρόθυμες να συνάψουν συμφωνίες ασφαλείας με το Ισραήλ, επειδή είναι πεπεισμένες ότι θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το Ιράν ή άλλες απειλές’, συνέχισε ο Χαμάντ. ‘Αντίθετα, η Χαμάς απέδειξε ότι το Ισραήλ μπορεί να ηττηθεί. Δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε δωρεάν, αλλά είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε ξανά’.  Ο Χαμάντ επέμεινε ότι η σφαγή της 7ης Οκτωβρίου ήταν δικαιολογημένη επειδή οι ειρηνευτικές συνομιλίες δεν είχαν λειτουργήσει στο παρελθόν για να επιτευχθεί ένα ελεύθερο παλαιστινιακό κράτος. “Δεν μας άφησαν άλλη επιλογή από τη βία”, δήλωσε ο Χαμάντ.

‘Το Ισραήλ έχει την αλαζονεία κάποιου που έχει πίσω του τους Αμερικανούς και δεν νοιάζεται για το διεθνές δίκαιο. Σκεφτείτε: Γιατί να ακούσουμε τη Χαμάς αν μπορούμε να την νικήσουμε; Λοιπόν έκαναν λάθος, η επιχείρηση Al Aqsa αλλάζει τη Μέση Ανατολή’.

Τα σχόλιά του έρχονται μία ημέρα αφότου το Ιράν καυχήθηκε ότι οι ισχυροί εντολοδόχοι του “δεν θα μείνουν σιωπηλοί” και άφησε να εννοηθεί ότι οι μάχες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς θα μπορούσαν να κατακλύσουν τη Μέση Ανατολή, καθώς οι υποστηριζόμενοι από την Τεχεράνη αντάρτες Χούτι εκτόξευσαν πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο εβραϊκό κράτος από την Υεμένη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ