Πλεύση Ελευθερίας: Δεν παραδίδει την έδρα του ο Μιχάλης Χουρδάκης

Αρνήθηκε ο Μιχάλης Χουρδάκης να παραδώσει την έδρα του και θα παραμείνει στην Βουλή ως ανεξάρτητος βουλευτής, μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας.

Όπως δήλωσε ο ίδιος σήμερα δεν θα παραδώσει την έδρα και θα συνεχίσει την κοινοβουλευτική του δραστηριότητα, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και στις 11/10 στο λογαριασμό του στο facebook.

«Σε ότι αφορά τα σχετικά με την Κ.Ο, Πλεύση Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα μου επιτρέψετε να μείνω συνεπής στην τελευταία μου δήλωση, περίπου προ δύο εβδομάδων, στην οποία και σας παραπέμπω. Δεν έχω να κάνω κάποιο επιπλέον σχόλιο ούτε να σας πω κάτι καινούργιο. Επί της ουσίας θα συνεχίσω το κοινοβουλευτικό έργο και την παραγωγή αυτού με την κατάθεση ερωτήσεων με την συμμετοχή και τοποθέτηση στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, με την τοποθέτηση επί των νομοθετημάτων στην Ολομέλεια, όπως ήταν και χθες και σήμερα αργότερα. Όλα αυτά στο πλαίσιο και με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών της Α΄ Θεσσαλονίκης, κι έχοντας κατά νου ότι η πολυετής μου επαγγελματική και ακαδημαϊκή εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θα είναι πολύ ισχυρός σύμμαχος. Σας ευχαριστώ πολύ», δήλωσε ο κ. Χουρδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής,  η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε διαγράψει τον κ. Χουρδάκη από την Κ.Ο του κόμματος.  «Ο κ. Μιχάλης Χουρδάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας έως ότου παραδώσει την έδρα της Πλεύσης Ελευθερίας που κατέχει, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, όπως του έχει ζητηθεί και συμφωνηθεί», ανέφερε στην επιστολή της.

Μετά τη διαγραφή του κ. Χουρδάκη, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Aρετή Παπαϊωάννου, η μητέρα του, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας, επικαλούμενη απαξιωτική συμπεριφορά σε βάρος της, κυρίως μετά την αποπομπή του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Δρ. Μιχαήλ Χουρδάκη «με μοναδική αιτία τη συγγενική σχέση», όπως ανέφερε.

 

Χθες, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε δώσει διορία μέχρι σήμερα στον κ. Χουρδάκη και την μητέρα του κα. Παπαϊωάννου να παραδώσουν την έδρα.

«Μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και στην χώρα μας, όλα εκείνα που η Πλεύση Ελευθερίας αντιπαλεύει με όλες τις δυνάμεις της, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την βαριά ανηθικότητα δύο ανθρώπων που καπηλεύονται τις έδρες της Πλεύσης Ελευθερίας που δεν τους ανήκουν και δεν έχουν μέχρι σήμερα την οφειλόμενη αξιοπρέπεια να τις παραδώσουν πίσω το κίνημά μας», είχε αναφέρει η κ. Κωνσταντοπούλου σε δηλώσεις της στο περιστύλιό της Βουλής. «Μιλάμε για μια μητέρα (εν. την κυρία Παπαϊωάννου) και ένα γιό (εν. τον κ. Χουρδάκη).

Η μητέρα γνωρίζει ότι η θέση που της δόθηκε ήταν τιμητική και όχι εκλόγιμη, γνωρίζει ότι έχει υπογράψει την παράδοσή της ανά πάσα στιγμή ακριβώς γιατί δεν ήταν καθόλου σίγουρη, ούτε η επάρκεια, ούτε η παραμονή στα καθήκοντά της. Ο γιός της, επίσης, γνωρίζει ότι έχει συμφωνήσει την παράδοση της έδρας ανά πάσα στιγμή του ζητηθεί»

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, υπογράμμισε ότι «ο δικός μου λόγος είναι συμβόλαιο, το ξέρουν όλοι και έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο ανθρώπους που δεν μετράει, ούτε ο λόγος τους, ούτε η υπογραφή τους» και πρόσθεσε «απορώ πως κυκλοφορούν στην κοινωνία, πως κοιτάνε του πολίτες στα μάτια. Ζητούμε, απαιτούμε και έχουν μια ημέρα ακόμα διορία να παραδώσουν τις έδρες της Πλεύσης Ελευθερίας. Έχουν μια ημέρα ακόμη διορία να περισώσουν όποια ψήγματα αξιοπρέπειας τους έχουν απομείνει», είχε δηλώσει χθες η κ. Κωνσταντοπούλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ