Μοναστηράκι: Νερό και όχι βενζίνη στο μπιτόνι που κρατούσε ο 27χρονος, λένε πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν είχε εύφλεκτο υγρό το μπιτόνι που κρατούσε ο 27χρονος ακροδεξιός, ο οποίος συνελήφθη για τα άγρια επεισόδια στο Μοναστηράκι, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, το μπιτόνι περιείχε τελικά νερό από κλιματιστικό που είχαν αδειάσει νωρίτερα οι δράστες, οι οποίοι συμμετείχαν στην επίθεση στο τρένο του ΗΣΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου από χθες το βράδυ, διακρίνεται ο 27χρονος να κρατά το μπιτόνι και να ρίχνει το υγρό που περιείχε σε συρμό του ΗΣΑΠ, όπου μέσα βρίσκονταν αντιεξουσιαστές και άλλοι πολίτες.

Την στιγμή που ορισμένοι από τους αντιεξουσιαστές επιβιβάστηκαν σε συρμούς του ΗΣΑΠ, μία ομάδα ακροδεξιών με κουκούλες, κράνη και στυλιάρια, τους περίμενε στην αποβάθρα, ενώ στη συνέχεια τους επιτέθηκε. Την ώρα που ο 27χρονος ακροδεξιός ρίχνει το υγρό από το μπιτόνι στο βαγόνι του ηλεκτρικού, κάποιος άλλος ακούγεται να τον προτρέπει: «κάψ’ τους κάψ’ τους!».

Ο εν λόγω 27χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι γνώριμος στις Αρχές καθώς είχε συλληφθεί το 2014 σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο ΟΑΚΑ για κατοχή βεγγαλικού.

επεισόδια Μοναστηράκι 29χρονος μπιτόνι

Τι λένε πηγές της ΕΛ.ΑΣ. για τα περί καθυστερημένης επέμβασης

Στο μεταξύ, σχετικά με τα όσα ακούγονται περί κωλυσιεργίας των αστυνομικών δυνάμεων και καθυστέρησης επέμβασής τους, οι ίδιες πηγές της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν στο enikos.gr ότι υπήρχε μία διμοιρία των ΜΑΤ στην πλατεία στο Μοναστηράκι, αλλά τα ΜΑΤ δεν μπορούν να κάνουν επέμβαση με χημικά σε κλειστό χώρο.

Όταν διαπίστωσαν, ωστόσο, την έκταση των επεισοδίων και αντιλήφθηκαν ότι ο 27χρονος κρατούσε μπιτόνι και υπήρχε κίνδυνος για τον κόσμο που βρισκόταν στο σημείο, αποφασίστηκε να κατέβουν στον σταθμό και να επέμβουν, χωρίς να κάνουν χρήση χημικών. Έτσι, σταμάτησαν τα επεισόδια και προχώρησαν και σε συλλήψεις, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συνάντηση των ακροδεξιών και των αντιεξουσιαστών στο Μοναστηράκι ήταν τυχαία και η ένταση είχε ήδη ξεκινήσει από το εσωτερικό του συρμού, όπου βρίσκονταν άτομα και από τους δύο χώρους. Στη συνέχεια μία άλλη ομάδα ακροδεξιών πήγε στην αποβάθρα και ακολούθησαν οι ανατριχιαστικές σκηνές που καταγράφηκαν στα βίντεο.

Η αστυνομία προχώρησε χθες σε 60 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία τα 14 συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα, ενώ απελάθηκαν και 21 Ιταλοί ακροδεξιοί, που είχαν έρθει αεροπορικώς στην Ελλάδα για να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ