Μακελειό στο Τέξας: Σκότωσε 10χρονη τη στιγμή που καλούσε την Αστυνομία – “Θα πεθάνετε όλοι”

Στον θρήνο έχουν βυθιστεί οι ΗΠΑ μετά το μακελειό σε σχολείο του Τέξας, όπου 19 μαθητές κάτω των 11 χρόνων και δύο εκπαιδευτικοί έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση ενός 18χρονου μακελάρη.

Μετά την τραγωδία ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες από το μακελειό έρχονται στη δημοσιότητα και συγκλονίζουν. Όπως η ιστορία της 10χρονης Amerie Jo Garza, μαθήτριας της Δ’ Δημοτικού, η οποία έπεσε νεκρή από το χέρι του 18χρονου Σαλβαδόρ Ράμος τη στιγμή που καλούσε την Αστυνομία.

Η Berlinda Irene Arreola, γιαγιά της Amerie, είπε ότι ο Ράμος απευθυνόμενος στους μικρούς μαθητές τους είπε “θα πεθάνετε” προτού ανοίξει πυρ και βυθίσει στο πένθος όλη την τοπική και σχολική κοινότητα. Όπως είπε η γιαγιά της 10χρονης, η καλύτερη φίλη της Amerie που καθόταν δίπλα της λούστηκε στο αίμα της όπως ο μακελάρης εκτελούσε το παιδί.

Μιλώντας στην Daily Beast είπε: “Ο ένοπλος είπε στα παιδιά “θα πεθάνετε”. Και η Amerie κρατούσε το κινητό της και κάλεσε την Αστυνομία. Αντί να της το αρπάξει και να το σπάσει, την πυροβόλησε. Καθόταν δίπλα στην καλύτερή της φίλη και εκείνη καλύφθηκε ολόκληρη με το αίμα της”.

Ellie

Στην επίθεση σκοτώθηκαν επίσης ο 10χρονος Xavier Lopez, και ο 9χρονος Uziyah Garcia καθώς και άλλα τρία κορίτσια: η 10χρονη Makenna Elrod, η 10χρονη Eliahana Torres και η Ellie, της οποίας η ηλικία και το επώνυμο δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Επίσης , ανάμεσα στους νεκρούς είναι και οι δύο εκπαιδευτικοί, η 44χρονη Eva Mireles και η Irma Garcia, μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Uziyah Garcia
Makenna Elrod

Περισσότερα από δέκα παιδιά τραυματίστηκαν στην επίθεση, συμπεριλαμβανομένου και ενός 10χρονου κοριτσιού που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Σαν Αντόνιο σε κρίσιμη κατάσταση. Πριν από το μακελειό στο σχολείο, ο Ράμος φέρεται να πυροβόλησε την 66χρονη γιαγιά του, η οποία επίσης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σε νοσοκομείο της πόλης μεταφέρθηκαν 13 παιδιά, για τα οποία δεν έχει γίνει γνωστή η κατάστασή τους. Η αστυνομία προειδοποίησε ότι ενδεχομένως να αυξηθεί ο τραγικός απολογισμός.

Xavier Lopez
Eliahana Torres

Μπάιντεν: Πότε, για τ’ όνομα του Θεού, θα ορθώσουμε το ανάστημα στο λόμπι των όπλων;

Ο Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε χθες να αναληφθεί δράση στις ΗΠΑ για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων, λίγες ώρες μετά το μακελειό μέσα σε πρωτοβάθμιο σχολείο στο Τέξας, παρά την ισχυρή επιρροή που διαθέτει το λόμπι της οπλοκατοχής στο Κογκρέσο.

«Πότε για τ’ όνομα του Θεού θα ορθώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στο λόμπι των όπλων;» διερωτήθηκε ο 78χρονος Δημοκρατικός αρχηγός του κράτους. «Είμαι αποκαρδιωμένος και κουρασμένος», πρόσθεσε.

Irma Garcia
Eva Mireles

Χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι σχολιαρόπαιδα βλέπουν τους φίλους τους να πεθαίνουν λες και βρίσκονται σε πεδίο μάχης ενώ είναι στα σχολεία τους.

Παρότι αναγνώρισε πως είναι πολλά αυτά που δεν γνωρίζουν ακόμη οι αμερικανικές αρχές για τη σφαγή στο Τέξας, τόνισε πως θεωρεί λάθος οποιοσδήποτε 18χρονος να είναι σε θέση να αγοράζει όπλα όπως τουφέκια εφόδου.

Διεμήνυσε πως οι Αμερικανοί δεν θα ξεχάσουν αυτούς που παρεμποδίζουν ή καθυστερούν την προώθηση νομοθεσίας για την οπλοκατοχή που είναι βασισμένη στην κοινή λογική.

«Είναι καιρός να δράσουμε», επέμεινε ο κ. Μπάιντεν. «Μπορούμε να κάνουμε τόσο πολλά περισσότερα».

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ