Partygate: Ο Μπόρις Τζόνσον αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη

Στη Βουλή των Κοινοτήτων απευθύνεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μετά τη δημοσίευση της έκθεσης σχετικά με το Partygate που επιρρίπτει ευθύνες στην ηγεσία της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι αναλαμβάνει «ακέραια την ευθύνη» για τις παραβιάσεις του lockdown με την οργάνωση των πάρτι, μετά τη δημοσίευση της έκθεσης της ανώτατης δημόσιας λειτουργού Σου Γκρέι.

«Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη όλων όσων συνέβησαν υπό την ηγεσία μου», δήλωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Μπόρις Τζόνσον, επαναλαμβάνοντας ότι ζητεί συγγνώμη για το σκάνδαλο Partygate.

Ωστόσο, ο Τζόνσον αρνήθηκε ότι είπε ψέματα στο Κοινοβούλιο σχετικά με τις παραβιάσεις και υποστήριξε ότι επέτρεψε δύο πάρτι για να διατηρήσει το «ηθικό» ενώ οι άνθρωποι «δούλευαν σκληρά» και ήταν «υπερήφανος» για τις προσπάθειες του προσωπικού.

Λέγοντας ότι ήθελε να «προχωρήσει», ο πρωθυπουργός είπε στη Βουλή: «Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για όλα όσα συνέβησαν υπό την επιτήρησή μου».

Ο Τζόνσον αποδοκιμάστηκε καθώς είπε ότι «έχει αλλάξει ολόκληρη η ανώτατη διοίκηση» και ο Κιρ Στάρμερ τον κατηγόρησε ότι συμπεριφέρθηκε στη χώρα «με περιφρόνηση».

Νέες φωτογραφίες από κάποια πάρτι στα οποία ο Μπόρις Τζόνσον παραβίασε τα αυστηρά lockdown

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ