ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιδότησης εργασίας για 5.000 ανέργους – Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση

Λίγες ημέρες ακόμη έχουν στη διάθεση τους οι ενδιαφερόμενοι για να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής για τον Γ΄ κύκλο του προγράμματος επιδότησης της εργασίας του ΟΑΕΔ που αφορά  5.000 ανέργους, ηλικίας  30 ετών και άνω, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι αιτήσεις επιχειρήσεων για τον Γ’ κύκλο της δράσης «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε μετάβαση (MΕΤ), με έμφαση στις γυναίκες» μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 στις 3μμ .

Το πρόγραμμα

Το 12μηνης διάρκειας πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης και τα ποσά της επιχορήγησης για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

  • 466,5  ευρώ  μηνιαία (5.598 ευρώ  ετήσια) για ανέργους ηλικίας 30-49 ετών
  • 559,8  ευρώ  μηνιαία (6.717,6  ευρώ  ετήσια) για ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
  • 606,45  ευρώ  μηνιαία (7.277,4 ευρώ  ετήσια) για μακροχρόνια ανέργους 30 ετών και άνω
  • 653,1 ευρώ μηνιαία (7.837,2 ευρώ  ετήσια) για μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω
  • 699,75 ευρώ  μηνιαία (8.397 ευρώ ετήσια) για άνεργες γυναίκες 30 ετών και άνω

Οι αιτήσεις

ΟΑΕΔ

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στη διεύθυνση http://www.ependyseis.gr/mis Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με την κατηγορία ανέργου, την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά το τρίμηνο πριν από την αίτηση και να μην έχει λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000  ευρώ  τα προηγούμενα 3 έτη (τρέχον και δύο προηγούμενα). Στην επιχορήγηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 32.000.000  ευρώ, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και αναλυτικές πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση: http://www.oaed.gr/anoikta-programmata

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ