ΗΠΑ: “Λύγισε” προπονητής του NBA για το νέο μακελειό στο δημοτικό σχολείο

Ο γνωστός προπονητής του NBA, Στιβ Κερ συγκινήθηκε βαθιά σε συνέντευξη Τύπου μετά την αιματηρή επίθεση σε δημοτικό σχολείο των ΗΠΑ.

Ο 18χρονος Σαλβατόρε Ράμος, σκότωσε 19 παιδιά και δύο δασκάλες στο δημοτικό σχολείο Robb στο Uvalde του Τέξας. Ο Ράμος σκοτώθηκε από αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο του μακελειού.

Μιλώντας με δημοσιογράφους προτού οι Warriors παίξουν με τους Mavericks στο 4ο παιχνίδι των τελικών της Δυτικής Περιφέρειας του NBA, ο Κερ χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι και απαίτησε δράση για να σταματήσουν οι μαζικοί πυροβολισμοί στα σχολεία της χώρας.

“Τώρα έχουμε παιδιά που δολοφονούνται στο σχολείο“, είπε ο Κερ. “Πότε θα κάνουμε κάτι;” αναρωτήθηκε.

“Είμαι τόσο κουρασμένος να σηκώνομαι εδώ και να προσφέρω συλλυπητήρια στις κατεστραμμένες οικογένειες που βρίσκονται εκεί έξω. Βαρέθηκα τις δικαιολογίες, βαρέθηκα τις στιγμές σιωπής. Αρκετά! Υπάρχουν 50 γερουσιαστές που αρνούνται να ψηφίσουν για το HR-8, που είναι ένας κανόνας ελέγχου ιστορικού που πέρασε η Βουλή πριν από δύο χρόνια” συνέχισε ο προπονητής.

Ο Κερ φωνάζοντας ονομαστικά τον ηγέτη της μειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ απαίτησε δράση.

“Υπάρχει ένας λόγος που δεν θα το ψηφίσουν – για να διατηρήσουν την εξουσία. Λοιπόν, σας ζητώ, Μιτς ΜακΚόνελ, ζητώ από όλους εσάς τους γερουσιαστές που αρνείστε να κάνετε οτιδήποτε για τη βία και τους πυροβολισμούς στα σχολεία και τους πυροβολισμούς στα σουπερμάρκετ. Σας ρωτώ, θα βάλετε τη δική σας επιθυμία για εξουσία πάνω από τα παιδιά μας, τους ηλικιωμένους μας και τους εκκλησιαζόμενους μας; Γιατί έτσι φαίνεται” τόνισε φανερά συναισθηματικά φορτισμένος ο Κερ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ