Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει 11χρονος για το bullying που δέχεται – Εισαγγελική παρέμβαση μετά την καταγγελία του πατέρα του

Κραυγή απόγνωσης από τον 11χρονο μαθητή από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης που καθημερινά πέφτει θύμα bullying. Ο ίδιος μίλησε για τα όσα έχει βιώσει στα χέρια άλλων παιδιών και τα λόγια του συγκλονίζουν. Μετά την καταγγελία του πατέρα του παιδιού υπήρξε παρέμβαση του εισαγγελέα για την υπόθεση.

Ο 11χρονος μίλησε στον Focus FM και στον Στέφανο Δαμιανίδη για τον εφιάλτη που βιώνει τα τελευταία 2,5 χρόνια. Σε σχετικό βίντεο, ακούγεται να λέει ότι έχει μιλήσει στη δασκάλα του, αλλά δεν έγινε κάτι. Οι απειλές, η βία και ο εκφοβισμός συνεχίζονται όπως εξηγεί και εκτός σχολείου.

Απαντώντας σε ερώτημα γιατί τον έχουν βάλει στο στόχαστρο, ο ίδιος είπε: “Θέλουν να μην έχω παρέα. Σήμερα με κυνηγούσαν και ο δάσκαλος μας κοιτούσε και δεν έκανε κάτι…”.

Παίζοντας τάπες, όπως είπε, “έρχεται ο ένας με σπρώχνει, πιο πριν μου είχαν ρίξει τα φαγητά. Δεν τους έκανα κάτι. Αρχίζουν να με απειλούν, να με βρίζουν, μου έκαναν ερωτήσεις. Δεν απαντούσα και αρχίζουν να με χτυπάνε”.

“Με ρωτούσαν γιατί βγήκε και τα είπε αυτά ο μπαμπάς σου. Με απείλησαν ότι αν το ξανακάνει, αν το ξαναπεί ο μπαμπάς σου μου είπαν εμείς θα σε χτυπάμε… Ένας με ενοχλούσε, με απειλούσε… Μου τράβηξε τα γυαλιά και τα έριξε κάτω”, συνέχισε.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ένα παιδί “κουβαλάει και μαχαίρι έξω από το σχολείο”, ενώ στη συνέχεια περιγράφει το πώς μία ημέρα τον πλησίασαν τρία αγόρια και ένα κορίτσι, ο ένας του έβγαλε την μπλούζα και στη συνέχεια τον χαράκωσε. Το παιδί μιλά και για την ημέρα που έβρισαν την μητέρα του και έριξαν κάτω ακόμη και το αντίδωρο από την εκκλησία.

Η εισαγγελική παρέμβαση

Η καταγγελία του πατέρα του 11χρονου προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα. Ο πατέρας κατήγγειλε ότι ο γιος του πέφτει θύμα σκληρού bullying εδώ και 2,5 χρόνια στο σχολείο του στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ενώ, σύμφωνα με όσα λέει, έφτασαν σε σημείο να τον μαχαιρώσουν στην ωμοπλάτη.

Σημειώνεται ότι για το μαχαίρωμα έχει ήδη σχηματιστεί έρευνα. Ωστόσο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται η επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα, το παιδί ζει τον δικό του εφιάλτη τα τελευταία χρόνια, με τα περιστατικά εκφοβισμού και ξυλοδαρμού να είναι καθημερινά.

Παράλληλα, ζητεί να ερευνηθεί, εάν στο εν λόγω σχολείο υπάρχουν αντίστοιχα περιστατικά αλλά και αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία, όσον αφορά στους καθηγητές και στην διεύθυνση του σχολείου, καθώς σύμφωνα με τον πατέρα, είχε γίνει καταγγελία και οι ίδιοι δεν έκαναν κάτι για να αποτρέψουν περιστατικά βίας.

Πηγή: thestival.gr, voria.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ