Κολομβία: Τα πρώτα συγκλονιστικά λόγια των παιδιών που σώθηκαν στην ζούγκλα

Καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες για την επιβίωση των 4 μικρών παιδιά στην ζούγκλα του Αμαζονίου για 40 ημέρες μέχρι να διασωθούν από τις αρχές της Κολομβίας.

Κολομβία: Τα τελευταία λόγια της μητέρας στα τέσσερα αδέλφια πριν πεθάνει στη ζούγκλα – «Να βρείτε τον πατέρα σας»

Τα παιδιά περιπλανήθηκαν στην ζούγκλα για περισσότερο από έναν μήνα και κατάφεραν να κρατηθούν στην ζωή τρώγοντας αλεύρι και φρούτα. Τώρα βρίσκονται σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο στην Μπογκοτά, όπου θα νοσηλευθούν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Μέλη των σωστικών συνεργείων περιέγραψαν τις σκηνές όταν εντόπισαν τα παιδιά. Τα παιδιά είχαν αρχίσει να χάνουν τις δυνάμεις τους και ήταν υποσιτισμένα και αφυδατωμένα.

Κολομβία – To «θαύμα» του Αμαζονίου: Πώς επιβίωσαν τα 4 παιδιά στην ζούγκλα

Ωστόσο το 13χρονο κορίτσι, που ήταν το μεγαλύτερο από τα αδέρφια, πλησίασε τους άνδρες. Κρατούσε στα χέρια της το 11 μηνών μωρό και είπε στους διασώστες: «Πεινάω».

Κολομβία: Τι αποκάλυψε διασώστης

«Η μεγαλύτερη κόρη, η Λέσλι, με το μικρό (σ.σ. παιδί) στα χέρια της έτρεξε προς το μέρος μου. Η Λέσλι είπε: Είμαι πεινασμένη», ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTVC ο διασώστης, Νικολά Ορντόνε Γκόμες.

Κολομβία: Εξαντλημένα, αλλά «χαρούμενα» τα 4 παιδιά – Ο στρατός αναζητά στην ζούγκλα τον σκύλο Ουίλσον

«Το ένα από τα δύο αγόρια ήταν ξαπλωμένο κάτω. Σηκώθηκε και μου είπε: Η μαμά μου είναι νεκρή», ανέφερε ο διασώστης. Και συνέχισε: «Αμέσως τους απαντήσαμε με θετικά λόγια. Τους είπαμε ότι είμαστε φίλοι. Ότι μας έστειλε η οικογένεια, ο πατέρας και ο θείος. Ότι ήμασταν οικογένεια».

Η περιπέτεια των παιδιών ξεκίνησε την 1η Μάϊου όταν το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν με την μητέρα τους, συνετρίβη στην ζούγκλα. Μερικά λεπτά πριν από την πρόσκρουση ο πιλότος είχε αναφέρει στον ασύρματο ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στις μηχανές. Ο πιλότος, η μητέρα των 4 παιδιών και ένας ακόμη ενήλικας σκοτώθηκαν στην συντριβή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ