Θάσος: Ο δράστης που κακοποίησε την γάτα δεν έχει σχέση με την Πολιτική Προστασία – Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση

Ο δράστης που καταγράφεται σε βίντεο να κακοποιεί γατάκι στην Θάσο δεν έχει κανενός είδους θεσμική ή λειτουργική σχέση ή συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, διευκρινίζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε σχετική ανακοίνωση.

Θάσος: Δελεάζει γάτα με μεζέ και την χτυπάει με μπουκάλι – ΒΙΝΤΕΟ από το νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου

Υπενθυμίζεται ότι στο βίντεο που αναπαράγεται στα social media, ο δράστης διακρίνεται να φοράει μπλούζα με το διακριτικό σήμα της Πολιτικής Προστασίας.

«Σχετικά με βίντεο που αναπαράγεται τις τελευταίες ημέρες σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και εμφανίζει άτομο που φοράει μπλούζα με το διακριτικό σήμα της Πολιτικής Προστασίας να επιδίδεται σε κακοποιητική και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά σε βάρος ζώου συντροφιάς, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ξεκαθαρίζει ότι το εικονιζόμενο άτομο δεν έχει κανενός είδους θεσμική ή λειτουργική σχέση/συνεργασία με την Πολιτική Προστασία» επισημαίνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καταδικάζει απερίφραστα κάθε παρόμοια συμπεριφορά που στρέφεται ενάντια σε οποιοδήποτε ζώο, δεσποζόμενο ή αδέσποτο, ως  αποκρουστική πράξη που αντιβαίνει στην ίδια την αποστολή της και στις θεμελιώδεις αξίες που καθημερινά υπερασπίζεται και που προσβάλλει εν γένει τον ανθρώπινο πολιτισμό».

Στο βίντεο, διακρίνεται ο δράστης αρχικά να δελεάζει το γατάκι για να το ταΐσει και όταν αυτό πλησιάζει, να το χτυπάει με ένα μεγάλο μπουκάλι στο κεφάλι. Την ίδια ώρα στην παρέα του το διασκεδάζουν, κάτι που προκύπτει από τα γέλια των παρευρισκόμενων.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:  

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ