Κέιτ Μίντλετον: Τα νεότερα για την υγεία της – «Προσπαθεί να βγαίνει έξω, γίνεται πιο δυνατή κάθε μέρα»

Η Κέιτ Μίντλετον «κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να συμμετάσχει σε υπαίθριες δραστηριότητες» μετά τη διάγνωση με καρκίνο, ανέφερε ειδικός σε θέματα βασιλικής οικογένειας.

Κέιτ Μίντλετον – Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησαν από τον Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ να φέρουν τα παιδιά τους στην Βρετανία

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, 42 ετών, δημοσίευσε ένα συγκινητικό βίντεο τον περασμένο μήνα αποκαλύπτοντας ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο και ότι υποβάλλεται σε «προληπτική χημειοθεραπεία».

Εξήγησε ότι ήταν ένα «τεράστιο σοκ» για την ίδια και τον σύζυγό της, πρίγκιπα Γουίλιαμ και ότι τους πήρε αρκετό χρόνο για να επεξεργαστούν ιδιωτικά τις πληροφορίες.

Πρίγκιπας Χάρι: Το βασιλικό «ανταλλακτικό» και η άρνηση της Μέγκαν Μαρκλ να δεχτεί τον «κλάδο ελαίας» από Ουίλιαμ και Κέιτ

Η Κέιτ πρόσθεσε ότι τους πήρε χρόνο για να εξηγήσουν τα πάντα στα τρία τους παιδιά – τον πρίγκιπα Τζορτζ, 10 ετών, την πριγκίπισσα Σάρλοτ, 8 ετών και τον πρίγκιπα Λούις, 5 ετών, «με τρόπο που τους ταιριάζει».

«Ήταν δύο απίστευτα δύσκολοι μήνες για ολόκληρη την οικογένειά μας, αλλά είχα μια φανταστική ιατρική ομάδα που με φρόντισε πολύ, για την οποία είμαι τόσο ευγνώμων», είπε η Κέιτ Μίντλετον στην ανακοίνωσή της.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις με τρόπο που πρέπει και να τους καθησυχάσουμε ότι θα είμαι εντάξει».

Η Κέιτ περνά χρόνο με τα παιδιά της

Και σύμφωνα με τη Jennie Bond, που είναι ειδική σε βασιλικά θέματα, η Κέιτ Μίντλετον θα αφιερώσει χρόνο για να αναρρώσει και να περάσει το Πάσχα με τα παιδιά της προκειμένου να ξεκουραστεί και να ανακτήσει τις δυνάμεις της.

«Περιμένω ότι η Κέιτ και ο Γουίλιαμ θα αποκλείσουν κάθε συζήτηση για την ασθένειά της μπροστά στα παιδιά», λέει, μιλώντας στο περιοδικό Bella.

«Λέει ότι γίνεται πιο δυνατή κάθε μέρα, οπότε είμαι σίγουρη πως κάνει ό,τι μπορεί για να συμμετάσχει σε υπαίθριες δραστηριότητες, όπως πικνίκ, μπάρμπεκιου και βόλτες στην παραλία».

Ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Dickie Arbiter μίλησε πρόσφατα στον βασιλικό συντάκτη Matt Wilkinson για την εκπομπή The Sun Royal Exclusive και επαίνεσε την Kate που καθυστέρησε να ανακοινώσει ότι έχει καρκίνο, προκειμένου να μιλήσει «πρώτα στην οικογένεια και τα παιδιά».

«Η Κέιτ έβαλε σωστές προτεραιότητες, μιλώντας πρώτα στην οικογένεια και τα παιδιά και μετά λέγοντας σε όλους τι δεν πάει καλά, τι είδους θεραπεία λαμβάνει και ότι δυναμώνει και ελπίζει να επιστρέψει σύντομα».

Στο συγκινητικό μήνυμα προς τον λαό της Βρετανίας, η πριγκίπισσα εξήγησε πως αναρρώνει ύστερα από μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα τον Ιανουάριο του 2024 προτού οι μετεγχειρητικές εξετάσεις αποκαλύψουν ότι έχει καρκίνο.

Η Κέιτ Μίντλετον η οποία δεν επιβεβαίωσε από ποια μορφή καρκίνου πάσχει, διαβεβαίωσε ότι «γίνεται πιο δυνατή κάθε μέρα», αλλά είπε ότι δεν θα επιστρέψει στη δουλειά μέχρι να γίνει καλά.

Η μητέρα των τριών παιδιών έστειλε παράλληλα μήνυμα στήριξης σε όσους ανθρώπους δίνουν μάχη με τον καρκίνο. «Πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη ανάρρωσή μου αυτή τη στιγμή, σκέφτομαι επίσης όλους εκείνους, των οποίων η ζωή έχουν πληγεί από τον καρκίνο», είπε. «Για όλους όσους αντιμετωπίζουν αυτή την ασθένεια σε οποιαδήποτε μορφή, μην χάσετε την πίστη ή την ελπίδα. Δεν είστε μόνοι».

Τελικά από ποια μορφή καρκίνου πάσχει

Η μορφή του καρκίνου που έχει δεν έχει αποκαλυφθεί, ωστόσο ο δημοσιογράφος Marc Roche δήλωσε στο γαλλικό Gala ότι «σύμφωνα με μια καλά ενημερωμένη πηγή, όλα δείχνουν ότι υποβλήθηκε σε υστερεκτομή και ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου».

Μια πληροφορία που δεν υπάρχει στα βρετανικά ταμπλόιντ. Για τον Marc Roche, η σιωπή γύρω από την υγεία της Κέιτ Μίντλετον αποτελεί έκπληξη και μάλιστα από τη στιγμή της ανακοίνωσης της νοσηλείας της. «Εάν δεν υπήρξε εντολή, είναι πιθανό να υπήρχαν οδηγίες προς τήρηση. Αλλά σίγουρα υπάρχει αυτολογοκρισία από τον βρετανικό Τύπο», υποστηρίζει. «Αν τα ταμπλόιντ αποκαλύψουν το στάδιο και την φύση του καρκίνου της Κέιτ Μίντλετον, ρισκάρουν τον αποκλεισμό τους από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ» είπε ο δημοσιογράφος στο Madame Figaro.

Η Daily Mail την Τετάρτη, αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο η Κέιτ Μίντλετον φέρεται να αναγκάστηκε να ανακοινώσει δημοσίως ότι έχει καρκίνο.

Όπως υποστηρίζουν πηγές που επικαλείται, το γύρισμα του βίντεο στο οποίο η πριγκίπισσα της Ουαλίας περιγράφει λεπτομερώς τη θεραπεία στην οποία υποβάλλεται, έγινε εσπευσμένα από βοηθούς του Παλατιού του Κένσινγκτον μετά τη διαρροή πληροφοριών σχετικά με την διάγνωση του καρκίνου. Καλά πληροφορημένη πηγή ισχυρίστηκε ότι η χρονική στιγμή του βίντεο δεν είχε καμία σχέση με τις εικασίες που συνδέονταν με την απουσία της από την εκκλησία το πρωί του Πάσχα, αλλά επειδή κάποιος γνώριζε την κατάσταση της υγείας της.

Το παλάτι του Κένσινγκτον φέρεται όχι μόνο να είχε ενημερωθεί γι’ αυτό, αλλά να είχε κληθεί και να απαντήσει. Έτσι δεν υπήρχε άλλη επιλογή, από το να βιαστεί να βγει μπροστά και προχωρήσει σε ανακοινώσεις, είπε η ίδια πηγή στη στήλη Ephraim Hardcastle της Daily Mail.  «Πηγές λένε ότι επικοινώνησαν με το Παλάτι του Κένσινγκτον για την ασθένεια της Κέιτ και έπρεπε να προλάβουν την ιστορία… οπότε ποιος αποκάλυψε το μυστικό της;» αναφέρει η Daily Mail.

Δεν είναι σαφές εάν η διαρροή προήλθε από την κλινική του Λονδίνου, όπου η πριγκίπισσα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα τον Ιανουάριο ή από αλλού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ