Πρίγκιπας Χάρι: Το βασιλικό «ανταλλακτικό» και η άρνηση της Μέγκαν Μαρκλ να δεχτεί τον «κλάδο ελαίας» από Ουίλιαμ και Κέιτ

Δεν περνάει ούτε μία μέρα στην Βρετανία, που ο Τύπος να μην ασχολείται με την βασιλική οικογένεια. Σήμερα μια εξειδικευμένη συγγραφέας σε βασιλικά ζητήματα εξέφρασε την άποψη ότι μετά την ανακοίνωση της ασθένειας από την πριγκίπισσα Κέιτ, ο αυτοεξόριστος πρίγκιπας Χάρι πιθανότατα αισθάνεται περισσότερο «ανταλλακτικό» από κάθε άλλη φορά.

Η λέξη «ανταλλακτικό» (spare) είναι που χρησιμοποιεί ο Χάρι, ειδικά στο βιβλίο του, για να περιγράψει πώς αισθάνεται μέσα στην βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. Με την λέξη αυτή δείχνει ότι αισθανόταν να μην τον θεωρούν γνήσιο μέλος της βασιλικής οικογένειας, αλλά μάλλον σαν ανταλλακτικό. Ήταν και αυτός υποτίθεται ένας λόγος για τον οποίον γύρισε την πλάτη στην πατρίδα του και κυρίως στα βασιλικά του καθήκοντα, πήρε την οικογένειά του και έφυγε στις ΗΠΑ.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας αποκάλυψε τη διάγνωσή της δημόσια στις 22 Μαρτίου, ωστόσο εννοείται ότι ούτε ο Χάρι ούτε η Μέγκαν ενημερώθηκαν για την ανακοίνωση εκ των προτέρων, αποκαλύπτοντας το μέγεθος του βασιλικού χάσματος. Αυτός είναι ακόμα ένας λόγος για να μην αισθάνεται πλήρες μέλος της βασιλικής οικογένειας ο Χάρι, σύμφωνα με την συγκεκριμένη συγγραφέα.

Μετά την μετάδοση του γενναίου, βιντεοσκοπημένου μηνύματος της Kate, οι Sussexes μοιράστηκαν ένα μήνυμα υποστήριξης προς τα πεθερικά τους και φέρεται να απευθύνθηκαν ιδιωτικά, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent.

Η βασιλική συγγραφέας Dr. Τέσα Ντάνλοπ δήλωσε στην Mirror: “Ο Χάρι αυτοπροσδιορίζεται ως βασιλικό “ανταλλακτικό”. Και στον απόηχο των αποκαλύψεων για την υγεία της κουνιάδας του, περιμένω ότι αισθάνεται πιο περισσευούμενος από ποτέ”, σχολίασε. Η Δρ Ντάνλοπ δήλωσε ότι αισθάνεται συμπόνια για το ζευγάρι, το οποίο άφησε τα βασιλικά του καθήκοντα με αντάλλαγμα μια ζωή στην Καλιφόρνια το 2020.

Και πρόσθεσε: “Όχι, δεν έχουν καρκίνο και ναι, έχουν ασκήσει δημόσια κριτική στη βρετανική βασιλική οικογένεια. Αλλά στις δικές μας οικογένειες, πόσοι από εμάς συγκρατούμε τα συναισθήματά μας ειδικά στην περίπτωση που ένα αδελφάκι ή μια κουνιάδα ίσως αρρωστήσει;”

Η εκτίμηση της Ντάνλοπ δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Παρά τα γνωστά προβλήματα στις σχέσεις των δύο αδελφών και των συζύγων τους, έγινε ευρέως γνωστό ότι η πριγκίπισσα Κέιτ και ο διάδοχος Ουίλιαμ ζήτησαν από τον Χάρι και την Μέγκαν να δουν τα μικρά ανίψια τους, Άρτσι και Λίλιμπετ.

Οι τίτλοι τότε στις εφημερίδες ήταν «Φέρτε τα παιδιά σπίτι». Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η πριγκίπισσα Κέιτ προσπάθησαν να απλώσουν κλάδο ελιάς στον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, ερμήνευσε τότε τα δημοσιεύματα, γνώστης των βασιλικών ζητημάτων.

Γίνεται αντιληπτό ότι οι «Ουαλοί» έκαναν έκκληση να δουν τη μικρή ανιψιά και τον ανιψιό τους, τον Archie και τη Lilibet. Η τελευταία έχει έρθει στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο μία φορά στη ζωή της. Η Μέγκαν, όμως, αρνήθηκε το αίτημα, σύμφωνα με τον βασιλικό εμπειρογνώμονα Τομ Κουίν.

“Δεν υπάρχει περίπτωση η Μέγκαν να φέρει τα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ πρότειναν στη Μέγκαν και τον Χάρι να φέρουν τα παιδιά και τα δύο ζευγάρια (οι οικογένειές τους) να προσπαθήσουν να τα βρουν, αλλά η πρόταση αυτή δεν οδηγεί πουθενά μέχρι στιγμής”, δήλωσε ο κ. Κουίν στη Mirror.

Ήταν κάτι που θεωρητικώς θα μπορούσε να γίνει, καθώς ο πρίγκιπας Χάρι αναμένεται στην Βρετανία μέσα στον Μάιο, για να είναι παρών στους αγώνες Invictus. Ένας από τους πολλούς ειδικούς περί των βασιλικών ζητημάτων λέει ότι ο Χάρι θα πρέπει να δώσει κάποιες εξηγήσεις αν δεν είναι παρών στους αγώνες. Ο Κουίν πρόσθεσε: “Εκτός από μια μεγάλη αναστάτωση, ο Harry αν αποφασίσει να μην έρθει, θα χρειαστεί να δώσει κάποιες εξηγήσεις, γιατί όλοι θα υποθέσουν ότι είναι επειδή δεν θέλει την αμηχανία να συναντήσει τον αδελφό του ή να επιλέξει να μην τον συναντήσει”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ