Ηράκλειο: Μητέρα με τον θάνατό της δίνει ζωή σε 7 συνανθρώπους της

Μεγαλείο ψυχής επέδειξαν οι συγγενείς μίας 52χρονης γυναίκας που νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο Ηράκλειο Κρήτης, έπειτα από ρήξη ανευρύσματος στον εγκέφαλο.

Οι γιατροί είχαν ενημερώσει τους συγγενείς της ότι η κατάσταση της υγείας της είναι μη αναστρέψιμη και ότι διαγνώσθηκε εγκεφαλικά νεκρή, με τους ίδιους να προχωρούν στην απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της.

Η διαδικασία λήψης των οργάνων ξεκίνησε αργά το βράδυ της Δευτέρας (1/4) και ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί, σήμερα (Τρίτη, 2/4).

Όπως δήλωσε στο ekriti.gr ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου, Ανέστης Κιούλπαλης, έγινε λήψη του ήπατος, των πνευμόνων, των νεφρών και των κερατοειδών.

«Η 52χρονη θα δώσει ζωή σε επτά συνανθρώπους μας» είπε ο κ. Κιούλπαλης, ο οποίος ευχαρίστησε την οικογένεια και τόνισε το μεγαλείο ψυχής που επέδειξαν.

Σύμφωνα με τον κ. Κιούλπαλη, λήψη πνεύμονα είχε να γίνει για αρκετά χρόνια σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ, όπως είπε, οι πνεύμονες που λήφθηκαν από την 52χρονη, θα μεταμοσχευθούν σε Ειδική Μονάδα Μεταμόσχευσης Πνευμόνων, που έχει δημιουργηθεί στο Ωνάσειο.

Ο γενικός συντονισμός έγινε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), της ομάδας διαχείρισης δωρεάς οργάνων του νοσοκομείου και της τοπικής συντονίστριας μεταμοσχεύσεων Ηρακλείου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ