Κέιτ Μίντλετον: Οι Βρετανοί την λατρεύουν – Είναι το πιο δημοφιλές μέλος της βασιλικής οικογένειας

Το πιο αγαπημένο μέλος της βασιλικής οικογένειας αναδείχθηκε η Κέιτ Μίντλετον από τους Βρετανούς, σύμφωνα με δημοσκόπηση. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι δημοφιλής σε όλες τις ηλικίες.

Κέιτ Μίντλετον – Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι κοντά στο να ανέβουν στον βρετανικό θρόνο – Έχουν έντονο άγχος

Μια νέα έρευνα της YouGov αποκάλυψε ότι το 76% των Βρετανών έχουν θετική άποψη για την Κέιτ Μίντλετον. Από την αρχή του έτους η δημοτικότητα της αυξήθηκε κατά 6 μονάδες. Η δημοσκόπηση έγινε λίγες εβδομάδες αφότου η πριγκίπισσα της Ουαλίας αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο σε ένα ειλικρινές βιντεοσκοπημένο μήνυμα, μετά από εβδομάδες φημών για την υγεία της.

Δεύτερος στην ίδια δημοσκόπηση είναι ο σύζυγός της, πρίγκιπα Ουίλιαμ που έλαβε το 73% των θετικών απόψεων και ο βασιλιάς, Κάρολος το 63%.

Κέιτ Μίντλετον: Το «ευχαριστώ» σε όσους της εύχονται για την υγεία της

Αρνητικοί οι Βρετανοί για Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπα Χάρι

Όπως ήταν φυσικό μετά τις αποκαλύψεις που έκαναν για την βρετανική βασιλική οικογένεια και την μετακόμιση τους στις ΗΠΑ ο πρίγκιπας, Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είναι από τα λιγότερο δημοφιλή πρόσωπα.

Ο πρίγκιπας, Χάρι συγκέντρωσε μόνο το 31% των θετικών απόψεων των Βρετανών, ενώ η Μέγκαν Μαρκλ κέρδισε μόλις το 26%. Ωστόσο, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσσεξ είναι πιο δημοφιλείς στους νεαρότερους Βρετανούς. Έτσι οι νέοι στην ηλικιακή κατηγορία 18-24 ετών να τείνουν να είναι πιο θετικοί απέναντί τους από τους μεγαλύτερους σε ηλικία Βρετανούς.

Μέγκαν Μάρκλ: Η κίνηση που μετανιώνει – «Βρίσκεται ξανά στην σκιά της Κέιτ Μίντλετον»

Όσον αφορά το θεσμό της μοναρχίας γενικά, το 58% των Βρετανών συνολικά έχει θετική άποψη. Βέβαια οι θετικές απόψεις αφορούν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Έτσι το 79% των ατόμων άνω των 65 ετών έχει θετική άποψη για την μοναρχία, ενώ μόλις το 32% των ατόμων ηλικίας 18-24 ετών μοιράζεται την ίδια γνώμη.

Ο λιγότερος δημοφιλής γαλαζοαίματος

Ο πρίγκιπας Άντριου αναδείχθηκε ο λιγότερο δημοφιλής βασιλικός, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση. Η έρευνα διαπίστωσε ότι μόλις το 6% των Βρετανών έχει θετική άποψη για τον πρίγκιπα, ο οποίος έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο με τον παιδόφιλο χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν.

Έτσι το 86% των Βρετανών έχει αρνητική γνώμη για τον αδελφό του βασιλιά Καρόλου. Ο πρίγκιπας επανήλθε στο προσκήνιο αυτόν τον μήνα με την κυκλοφορία του δράματος Scoop του Netflix για την συνέντευξή του στο Newsnight, η οποία ήταν επικοινωνιακή καταστροφή για τον ίδιο.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ