Julie Sulianti Saroso: Η Google τιμά με Doodle την πρώτη γυναίκα γιατρό της Ινδονησίας

Το σημερινό Doodle τιμά την καθ. Δρ. Julie Sulianti Saroso, η οποία ήταν μία από τις πρώτες γυναίκες γιατρούς της Ινδονησίας και εικονογραφήθηκε από τον καλεσμένο καλλιτέχνη Lenny. Η καθ. Δρ. Saroso αφιέρωσε τη ζωή της για να βοηθήσει τις ευάλωτες κοινότητες να έχουν πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη.

H Google τιμά με Doodle την Εργατική Πρωτομαγιά – ΦΩΤΟ

Ο Sulianti Saroso γεννήθηκε σαν σήμερα το 1917 στο Karangasem του Μπαλί. Ο πατέρας της ήταν γιατρός και της ενέπνευσε το ενδιαφέρον για την ιατρική σε νεαρή ηλικία.

Συνέχισε με πτυχίο Ιατρικής από τη Σχολή Geneeskundige Hoge το 1942 και συνέχισε την εκπαίδευσή της στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου απέκτησε αρκετά προχωρημένα πτυχία στη δημόσια υγεία.

Άλαν Ρίκμαν: Η google τιμά με doodle την μνήμη του ηθοποιού

Η Καθ. Δρ. Saroso έλαβε επίσης υποτροφία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τη μελέτη συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης μητέρας και παιδιού σε όλη την Ευρώπη. Όταν επέστρεψε στην Ινδονησία το 1952, βοήθησε να φέρει την εκπαίδευση στον έλεγχο των γεννήσεων και στον οικογενειακό προγραμματισμό στην πατρίδα της.

Η Google τιμά με Doodle την Ημέρα Ανεξαρτησίας του Ισραήλ – Οι δώδεκα πυρσοί, οι παρελάσεις και τα πυροτεχνήματα

Λίγο μετά την επιστροφή της, εντάχθηκε στο Υπουργείο Υγείας για να ηγηθεί προγραμμάτων που βελτιώνουν την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη για γυναίκες, παιδιά και χωρικούς.

Μετά από μια μακρά και επιτυχημένη καριέρα στη δημόσια υγεία, η καθηγήτρια Δρ. Saroso άρχισε να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Airlangga το 1969 και βοήθησε στην εκπαίδευση της επόμενης γενιάς γιατρών και εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

Η Google τιμά με Doodle την ημέρα του Αγίου Γεωργίου

Έγινε η δεύτερη γυναίκα Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας και υπηρέτησε σε αρκετούς διακεκριμένους οργανισμούς – συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Υγεία της Μητέρας και του Παιδιού, την Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κοινοτική Ανάπτυξη στις Αφρικανικές Χώρες και την Εθνική Επιτροπή Γυναικών της Ινδονησίας.

Χρόνια πολλά για τα 106α γενέθλια, Καθ. Δρ. Julie Sulianti Saroso! Η ακλόνητη δέσμευσή σας για την ισότητα στον τομέα της υγείας άλλαξε την πορεία της ιατρικής στην Ινδονησία. Το Νοσοκομείο Λοιμωδών Νοσημάτων Καθ. Δρ Sulianti Saroso στην Τζακάρτα συνεχίζει την κληρονομιά σας.

Η Google τιμά με Doodle την Ημέρα της Γης

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

José Álvares de Azevedo: H Google τιμά με Doodle τον δημιουργό του πρώτου σχολείου για τυφλούς

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ