Η Google τιμά με Doodle την Ημέρα Ανεξαρτησίας του Ισραήλ – Οι δώδεκα πυρσοί, οι παρελάσεις και τα πυροτεχνήματα

Το σημερινό Doodle γιορτάζει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ ή «Yom Ha’atzma’ut στα εβραϊκά». Κάθε χρόνο, την πέμπτη ημέρα του εβραϊκού μήνα Λυάρ, οι Ισραηλινοί τιμούν την υπογραφή της Διακήρυξης για την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ. Το έθνος διάβασε επίσημα το έγγραφο στο κοινό στις 14 Μαΐου 1948, δηλώνοντας επίσημα την ανεξαρτησία του.

Οι εορτασμοί ξεκινούν με μια κρατική τελετή το βράδυ πριν από την Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Αφού οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι κάνουν ομιλίες στο όρος Χερτζλ, το πλήθος συγκεντρώνεται για να παρακολουθήσει την τελετή ανάμματος των δώδεκα πυρσών, που συμβολίζει τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ. Την επόμενη μέρα, οι πολίτες συγκεντρώνονται στην Ιερουσαλήμ για να παρακολουθήσουν παρελάσεις και πυροτεχνήματα.

Απεικονίζεται  στο σημερινό Doodle, η εθνική σημαία του Ισραήλ κυματίζει ψηλά σε όλη τη χώρα και παραδοσιακά οι στρατιώτες τη μεταφέρουν για να σχηματίσουν ισραηλινά σύμβολα, όπως μια Μενόρα. Η σημαία έχει δύο οριζόντιες μπλε ρίγες με κεντρικό αστέρι του Δαβίδ.

Χαρούμενη Ημέρα Ανεξαρτησίας, Ισραήλ!

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ