NBC: Οι Ταλιμπάν σκότωσαν τον επικεφαλής της βομβιστικής επίθεσης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ το 2021

Ο επικεφαλής της βομβιστικής επίθεσης τον Αύγουστο του 2021 στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 13 μέλη των αμερικανικών υπηρεσιών και σε περισσότερους από 150 Αφγανούς που επιδίωκαν να διαφύγουν από τη χώρα, σκοτώθηκε ανέφεραν τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι σύμφωνα με το NBC News.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους ο πράκτορας του ISIS-K, το όνομα του οποίου δεν μπορούν να το δημοσιοποιήσουν σκοτώθηκε από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν στην επιχείρηση» είπαν οι ίδιοι, τονίζοντας ότι δεν περιμένουν επιβεβαίωση από τους Ταλιμπάν για το γεγονός ότι ένας πράκτορας του ISIS-K σκοτώθηκε.

Οι ΗΠΑ έχουν πληροφορίες και από άλλες πηγές, οι οποίες επιβεβαιώνουν τον θάνατό του (πράκτορα του ISIS-K), δήλωσαν οι αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι δεν θα παρέχουν επιχειρησιακές πληροφορίες στους Ταλιμπάν, παρότι άλλοι εταίροι στην περιοχή, επιλέγουν να μοιράζονται πληροφορίες μαζί με τους Ταλιμπάν.

Οι οικογένειες των 13 μελών των αμερικανικών υπηρεσιών που σκοτώθηκαν στην επίθεση ενημερώθηκαν για τον θάνατό του αυτή την εβδομάδα. Μάλιστα οι περισσότερες οικογένειες των θυμάτων ενημερώθηκαν με ένα σύντομο τηλεφώνημα από τις στρατιωτικές αρχές. Μεταξύ των νεκρών ήταν 11 πεζοναύτες, ένας νοσοκόμος του Πολεμικού Ναυτικού και ένας στρατιώτης του Στρατού.

Ο 31χρονος επιλοχίας Darin Hoover τραυματίστηκε σοβαρά στην επίθεση και αργότερα κατέληξε. Παρά τα τραύματά του ωστόσο, συνέχισε να βοηθά τους συμπολεμιστές του πεζοναύτες, να τους τροφοδοτεί με πυρομαχικά και να τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν να πολεμούν.

Ο πατέρας του, Darin Hoover, ο οποίος ενημερώθηκε για τον θάνατο του πράκτορα του ISIS-K την Τρίτη, δήλωσε ότι είναι απογοητευμένος από το πόσο λίγες πληροφορίες έχουν μοιραστεί μεταξύ τους το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την επίθεση που έγινε την ημέρα εκείνη.

«Παίρνουμε μόνο αποσπασματικές πληροφορίες από αυτούς και αυτό απλά δεν μας ικανοποιεί» είπε και συμπλήρωσε: «Πώς μπορείς να βάλεις την επόμενη γενιά να έρθει να υπερασπιστεί αυτή τη χώρα, αν τους συμπεριφέρονται έτσι;».

Ο βουλευτής Michael McCaul, R-Texas, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, δήλωσε ότι αυτό δεν σταματά την ανάγκη για αποδώσει δικαιοσύνη στις οικογένειες των νεκρών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ