Η Google τιμά με Doodle την Ημέρα της Γης

Το σημερινό ετήσιο Doodle για την Ημέρα της Γης υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο άτομα και κοινότητες μπορούν να συνεργαστούν με μεγάλους και μικρούς τρόπους για να αναλάβουν δράση κατά της κλιματικής αλλαγής. Την ημέρα αυτή, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τιμούν τα επιτεύγματα του περιβαλλοντικού κινήματος και εξετάζουν τομείς όπου απαιτείται περαιτέρω κλιματική δικαιοσύνη.

Όπως απεικονίζεται στο σημερινό Doodle (το οποίο είναι φτιαγμένο από αληθινά φύλλα) υπάρχει ένα φάσμα ενεργειών που μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινότητά μας που μπορούν να κάνουν μια πραγματική διαφορά. Αυτό περιλαμβάνει:

  • στο σπίτι: προτιμήστε να στεγνώνετε τα ρούχα στον αέρα αντί να χρησιμοποιείτε το στεγνωτήριο
  • πώς/τι καταναλώνουμε: άσκηση μιας φυτικής διατροφής ή επιλογή φυτικών επιλογών όταν είναι δυνατόν
  • πώς μετακινούμαστε: περπατώντας ή οδηγώντας ένα ποδήλατο αντί να οδηγούμε, όταν είναι δυνατόν

Η δράση τώρα και από κοινού για να ζήσουμε πιο βιώσιμα είναι απαραίτητη για να αποφευχθούν οι χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Μεταβείτε εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την κλιματική αλλαγή και άλλους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αναλάβετε δράση.

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ