Η Google τιμά με Doodle την ημέρα του Αγίου Γεωργίου

Το σημερινό Doodle γιορτάζει την Ημέρα του Αγίου Γεωργίου και τις παραδόσεις γύρω από αυτόν. Σαν σήμερα το 303 έφυγε από τη ζωή ο Άγιος Γεώργιος, αλλά τα παραμύθια των περιπετειών του ζουν.

Ο θρύλος λέει ότι ο Άγιος Γεώργιος επισκέφτηκε μια πόλη στη Λιβύη που ονομάζεται Silene, όπου ένας δράκος φύλαγε το μοναδικό πηγάδι. Όταν συνειδητοποίησε ότι η πρόσβαση των ανθρώπων σε γλυκό νερό ήταν πολύ περιορισμένη, σκότωσε τον δράκο και απελευθέρωσε την πόλη από αυτόν.

Οι θάμνοι με τα πιο κόκκινα τριαντάφυλλα που έχουν δει ποτέ λέγεται ότι άρχισαν να μεγαλώνουν σε όλη τη Σιλήνη μετά την ήττα του δράκου – έτσι μερικοί άνθρωποι δίνουν ένα κόκκινο τριαντάφυλλο σε ένα αγαπημένο τους πρόσωπο την ημέρα του Αγίου Γεωργίου ή φορούν ένα στο πέτο τους. Το σημερινό έργο τέχνης Doodle (φτιαγμένο από το χέρι-κομμένο ακρυλικό γυαλί) με τον δράκο και τα τριαντάφυλλα από το παραμύθι του Αγίου Γεωργίου.

Όσοι γιορτάζουν την ημέρα μπορούν να κρεμάσουν μια σημαία με τον σταυρό του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος είναι ένας κόκκινος σταυρός σε λευκό φόντο. Και οι εορτασμοί δεν περιορίζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο — οι τελετές πραγματοποιούνται στη Βενετία, τη Γένοβα, την Πορτογαλία, την Αιθιοπία και την Καταλονία αυτή την ημέρα επίσης.

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ