Ισραήλ: Συγκλονίζει η εγγονή 85χρονης γυναίκας που είναι όμηρος της Χαμάς – «Δεν ξέρουμε αν έχει επιζήσει»

Ώρες αγωνίας ζουν οι συγγενείς της 85χρονης Γιάφα Αντάρ, η οποία κρατείται ως όμηρος από την Χαμάς, εδώ και 12 ημέρες. Η ζωή της κινδυνεύει άμεσα, καθώς δεν έχει πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η 85χρονη γυναίκα απήχθη από το σπίτι της στο Κιμπούτς Νιρ Οζ στο Ισραήλ. Η εγγονή της μίλησε στον απεσταλμένο του ΑΝΤ1 στο Τελ Αβίβ, Νικόλα Βαφειάδη και τα λόγια της συγκλονίζουν.

«Όχι δεν ξέρουμε τίποτε. Όλες οι πληροφορίες που έχουμε προέρχονται από ένα βίντεο των τρομοκρατών, την πρώτη ημέρα που την απήγαγαν και είναι το μόνο που ξέρουμε. Δεν ξέρουμε αν έχει επιζήσει μέχρι τώρα. Γνωρίζουμε ότι η γιαγιά μου είναι άρρωστη και παίρνει φάρμακα καθημερινά για να επιβιώνει. Και τώρα δεν παίρνει τα φάρμακά της εκεί», αναφέρει αρχικά.

Το συγκεκριμένο Σάββατο, που η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεση σε ισραηλινά εδάφη, ήταν μεγάλη εβραϊκή γιορτή. Όλα τα εγγόνια και τα δισέγγονά της 85χρονης γυναίκας είχαν κανονίσει να την επισκεφθούν.

«Είχε προετοιμάσει όλα τα φαγητά κι ετοίμασε το σπίτι για εμάς και τα δώρα για τα παιδιά. Και το περιμέναμε. Και τα δισέγγονά της το περίμεναν κι εξακολουθούν να ρωτούν: Πότε θα την επισκεφθούμε;», λέει η εγγονή της στον ΑΝΤ1.

Σε ερώτημα «τι θα λέγατε στους απαγωγείς της; Γιατί να πάρουν μια 85χρονη κυρία;», η εγγονή της ομήρου απάντησε «Γιατί; Δεν υπάρχει απάντηση. Δεν υπάρχει γιατί. Είναι τρομοκράτες και δρουν με συμπεριφορά ζώου. Και ξέρετε, κάποιοι άνθρωποι επιχειρούν να τους παρουσιάσουν ως μαχητές της ειρήνης. Αλλά δεν είναι μαχητές της ειρήνης, αυτό είναι τρομοκρατία».

«Αν μπορούσε να σε ακούσει η γιαγιά σου, ποιο θα ήταν το μήνυμά σου σε αυτήν;», ρώτησε ο απεσταλμένος του ΑΝΤ1 και η εγγονή της ομήρου είπε: «Ότι την αγαπάμε πάρα πάρα πολύ και πως κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να την φέρουμε πίσω στο σπίτι. Και πως κάνουμε πράγματι ό,τι μπορούμε. Είμαι πολύ υπερήφανη που είμαι εγγονή της».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ