Εκτός από τις «κόκκινες σημαίες» στις σχέσεις, υπάρχουν άλλες 7 που πρέπει να γνωρίζετε – Τι σημαίνει το κάθε χρώμα

Όλοι γνωρίζουν ότι κάθε χρώμα έχει διαφορετικό συμβολισμό. Το κόκκινο αντιπροσωπεύει την αγάπη, το πάθος, τον θυμό ή τον κίνδυνο, το λευκό την ειρήνη και την αγνότητα, το κίτρινο την ευτυχία και την ελπίδα, το πράσινο την ανάπτυξη και την αφθονία και ούτω καθεξής. Κάθε ένα από αυτά τα χρώματα είναι σημαντικό, καθώς συμβολίζει διαφορετικά πράγματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε και να μπορούμε να προσδιορίσουμε τη σημασία πίσω από κάθε χρώμα.

Με τον ίδιο τρόπο, διαφορετικά χρωματισμένες σημαίες σημαίνουν διαφορετικά πράγματα για μια σχέση. Υποδεικνύουν διαφορετικά πράγματα και βοηθούν κάποιον να καταλάβει εάν η σχέση του πάρει στα βράχια ή έχει βρει τον σύντροφό που χρειάζεται στη ζωή του. Αυτές οι σημαίες επισημαίνουν επίσης διάφορα ζητήματα που μπορεί κανείς να εργαστεί με τον σύντροφό του ή μπορεί να σας προειδοποιούν ότι ήρθε η ώρα να τελειώσετε με μία σχέση.

Οι 8 χρωματιστές σημαίες στις σχέσεις

  1. Κόκκινη σημαία
  2. Ροζ σημαία
  3. Μπεζ σημαία
  4. Πορτοκαλί σημαία
  5. Κίτρινη σημαία
  6. Γαλάζια σημαία
  7. Μαύρη σημαία
  8. Πράσινη σημαία

Κόκκινη σημαία

Κόκκινο σημαίνει κίνδυνος ή στάση. Είναι πολύ εύκολο να μπερδέψεις τις κόκκινες σημαίες με την αγάπη, τον ρομαντισμό και το πάθος, αλλά αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια υποδεικνύουν ότι ο σύντροφός σου έχει σοβαρά προβληματική, χειριστική συμπεριφορά και είναι καλύτερο να τον αποφύγεις. Οι κόκκινες σημαίες είναι συνήθως που χαλάνε την σχέση και δεν πρέπει ποτέ να τις αγνοείτε.

Ροζ σημαία

Πριν εμφανιστούν οι κόκκινες σημαίες, εμφανίζονται οι ροζ σημαίες για να προειδοποιήσουν τα ζευγάρια. Οι ροζ σημαίες είναι προειδοποιήσεις ότι κάτι δεν πάει καλά ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι δύο σύντροφοι έχουν προβλήματα συμβατότητας. Μας προειδοποιεί για προβλήματα που δεν σημαίνουν το τέλος μίας σχέσης αλλά αλλά είναι σημάδια ότι πρέπει να προχωρήσουμε με προσοχή. Σημαίνει επίσης ότι αν δεν δείτε πώς θα αντιμετωπίσετε αυτά τα ζητήματα το ροζ δεν θα αργήσει να γίνει κόκκινο.

Μπεζ σημαία

Αυτή η σημαία έχει να κάνει περισσότερο με το προφίλ ενός ατόμου στις ιστοσελίδες γνωριμιών. Μια μπεζ σημαία σημαίνει ότι ένα άτομο μπορεί να είναι βαρετό επειδή δεν έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να κάνει το προφίλ του να φαίνεται καλό. Αυτό μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Ουσιαστικά, μπορεί να είναι μικρά πράγματα όπως η δημοσίευση πολλών φωτογραφιών με το κατοικίδιο ή με τους φίλους τους ή κουβεντιάζουν για ζητήματα της καθημερινότητας. Αυτό δεν σημαίνει ότι το άτομο αυτό είναι προβληματικό αλλά μπορεί να υποδηλώνει ότι δεν συμβαδίζετε.

Πορτοκαλί σημαία

Υποδεικνύει προβλήματα σχέσης που πρέπει να επιλυθούν. Οι πορτοκαλί σημαίες είναι σοβαρά προβλήματα που πρέπει να αναγνωριστούν και να επιλυθούν, με την προϋπόθεση ότι εσείς και ο σύντροφός σας είστε πρόθυμοι να διαπραγματευτείτε. Ωστόσο αυτά τα προβλήματα δεν φέρνουν το τέλος μίας σχέσης, όπως οι κόκκινες σημαίες. Αυτά τα προβλήματα συχνά έχουν να κάνουν πολύ με θέματα γύρω από την εξουσία και ποιος έχει τον έλεγχο.

Κίτρινη σημαία

Η κίτρινη σημαία είναι το προειδοποιητικό σημάδι ενός προβλήματος που μπορεί να μην φαίνεται εκ πρώτης όψεως πολύ σοβαρό. Ωστόσο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί καθώς μπορεί να υποδηλώνει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα. Αναφέρεται σε θέματα που μπορεί να κρύβονται σε κοινή θέα. Οι κίτρινες σημαίες συνήθως αφορούν πράγματα απλά όπως εάν ένα ζευγάρι έχει διαφορετικά γούστα και συνήθειες. Θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο απλό, όπως όταν δύο σύντροφοι έχουν διαφορετικά γούστα στη μουσική ή το φαγητό. Ωστόσο αυτό είναι πολύ εύκολο να αλλάξει και το ζευγάρι να δυσκολευτεί στην σχέση του. Έτσι σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να επαναδιαπραγματευτείτε τη σχέση σας και να βρείτε κοινό έδαφος.

Λευκή σημαία: Σε αντίθεση με τις άλλες σημαίες, αυτή είναι μία καλή σημαία. Δείχνει ότι ο σύντροφός σας ρίχνει την άμυνα του και νιώθει αρκετά άνετα ώστε να είναι ευάλωτος μαζί σας. Κάνετε μικρές αλλαγές και θυσίες προκειμένου να λειτουργήσει η σχέση αντί να διαφωνείτε για τα πάντα. Οι λευκές σημαίες μπορεί να είναι μικρές πράξεις αγάπης που στοχεύουν στην οικοδόμηση μιας υγιούς και δυνατής σχέσης.

Γαλάζια σημαία

Αναφέρεται σε προειδοποιητικά σημάδια ότι η σχέση σας τελειώνει και ο σύντροφός σας μπορεί σιγά-σιγά να αποστασιοποιείται συναισθηματικά. Θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι ο σύντροφός σας αναζητά συναισθηματική υποστήριξη από κάποιον εκτός της σχέσης σας. Μπορεί επίσης να υποδηλώνει την συναισθηματική απιστία. Αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια μπορεί να αφορούν απλά πράγματα, όπως όταν ο σύντροφος κρύβει το τηλέφωνο του.

Μαύρη σημαία

Αναφέρεται στην περίπτωση που ο σύντροφός σας παραβιάζει ένα όριο που έχετε ορίσει ή αγνοεί τη συγκατάθεσή σας. Αυτό υποδηλώνει ότι η σχέση σας έχει επίσημα λήξει και είναι καιρός να φύγετε αν θέλετε να διατηρήσετε τον αυτοσεβασμό και την ασφάλειά σας. Μην δίνετε ποτέ δεύτερες ευκαιρίες σε κάποιον που παραβιάζει τα όριά σας ή αγνοεί τη συγκατάθεσή σας.

Πράσινη σημαία

Αναφέρεται στα σημάδια ότι όλα πάνε καλά στη σχέση σας και ότι ο σύντροφός σας είναι πραγματικά καλός άνθρωπος, που σας ταιριάζει τέλεια. Οι πράσινες σημαίες, ουσιαστικά, δείχνουν ότι ο δεσμός σας με τον σύντροφό σας έχει δυνατότητες και μπορεί να εξελιχθεί περαιτέρω σε μια υγιή και μακροχρόνια σχέση.

Συμπέρασμα

Οι σχέσεις είναι περίπλοκες και μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε πότε είναι ώρα να τις τελειώσουμε. Οι σημαίες σχέσεων είναι ένα εργαλείο που μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα την κατάσταση της σχέσης μας και να πάρουμε τις αποφάσεις μας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ