ΗΠΑ: “Όχι” στη χορήγηση τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό

Κορυφαίοι υγειονομικοί των ΗΠΑ διεμήνυσαν στον Λευκό Οίκο ότι ενδέχεται να μην έχουν στη διάθεσή τους επαρκή δεδομένα ώστε να συστήσουν τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 σε όλον τον πληθυσμό έως το τέλος Σεπτεμβρίου, όπως προσδοκούσε ο Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται πηγές που έχουν γνώση των συζητήσεων, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνέστησαν στον Λευκό Οίκο να αναβάλει το σχέδιό του για τη χορήγηση αυτών των δόσεων σε όλον τον πληθυσμό.

Οι αξιωματούχοι αυτοί είπαν ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να συλλέξουν και να μελετήσουν όλα τα αναγκαία δεδομένα.

Όπως προστίθεται στο δημοσίευμα, η δρ. Τζάνετ Γούντκοκ, Επίτροπος στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) δρ. Ροσέλ Ουαλένσκι είπαν στον συντονιστή του Λευκού Οίκου για την Covid-19, τον Τζέφρι Ζίεντς, ότι οι υπηρεσίες τους ίσως να είναι σε θέση να συστήσουν τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου, μόνο για ορισμένους απ’ όσους έχουν κάνει το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

Άντονι Φάουτσι: Πιθανόν να είναι απαραίτητη τρίτη δόση εμβολίου

Στο μεταξύ, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος και επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Άντονι Φάουτσι, σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο, ανέφερε ότι κατά πάσα πιθανότητα οι Αμερικανοί θα χρειαστεί να κάνουν και τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer και της Moderna.

“Πρέπει να πω από την προσωπική μου εμπειρία ως ανοσολόγος, ότι δεν θα ήταν έκπληξη αν το πρωτόκολλο για τον εμβολιασμό γίνει για τρεις δόσεις” σημείωσε.

Σχολίασε ακόμη ότι ο FDA και ο CDC θα πάρουν σύντομα την τελική απόφαση σχετικά με το θέμα.

Το αν θα χρειαστεί μια ενισχυτική δόση και για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson αναμένεται να εξεταστεί επίσης.

Η επιπλέον δόση για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna θα δίνεται πέντε με οκτώ δόσεις μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης. Ο Φάουτσι αναφέρθηκε και στη μετάλλαξη Mu, την οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έβαλε στη λίστα ενδιαφέροντος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ