Φάουτσι: Πιθανόν να είναι απαραίτητη τρίτη δόση εμβολίου

Ο Φάουτσι σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο ανέφερε ότι κατά πάσα πιθανότητα οι Αμερικανοί θα χρειαστεί να κάνουν και τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer και της Moderna.

“Πρέπει να πω από την προσωπική μου εμπειρία ως ανοσολόγος, ότι δεν θα ήταν έκπληξη αν το πρωτόκολλο για τον εμβολιασμό γίνει για τρεις δόσεις” σημείωσε.

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν και κορυφαίος λοιμωξιολόγος στις ΗΠΑ σχολίασε ότι ο FDA και ο CDC θα πάρουν σύντομα την τελική απόφαση σχετικά με το θέμα.

Το αν θα χρειαστεί μια ενισχυτική δόση και για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson αναμένεται να εξεταστεί επίσης.

Η επιπλέον δόση για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna θα δίνεται πέντε με οκτώ δόσεις μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης. Ο Φάουτσι αναφέρθηκε και στη μετάλλαξη Mu, την οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έβαλε στη λίστα ενδιαφέροντος.

Τι είπε ο Φάουτσι για τη μετάλλαξη Mu

“Την εξετάζουμε με προσοχή, πάντα παίρνουμε ανάλογα θέματα στα σοβαρά, αλλά δεν θεωρούμε ότι υπάρχει μια άμεση απειλή αυτή τη στιγμή.

Η Mu εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κολομβία, ενώ αυτή κρούσματα της εν λόγω μετάλλαξης υπάρχουν σε 39 χώρες.

Σε συνέντευξή του πριν από έναν μήνα ο Φάουτσι είχε αναφερθεί στο ποιοι μπορεί να χρειαστούν μια ενισχυτική δόση εμβολίου.

«Εκείνοι που είναι μεταμοσχευμένοι ασθενείς, που λαμβάνουν χημειοθεραπεία κατά του καρκίνου, που πάσχουν από αυτοάνοσες παθήσεις, που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά σχήματα, αυτά είναι τα άτομα, τα οποία, εάν υπάρξει αναμνηστική τρίτη δόση, κάτι που θα μπορούσε πιθανόν να συμβεί, θα βρίσκονται μεταξύ των πρώτων στις ευπαθείς ομάδες».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.