Τζο Μπάιντεν: Το περιστατικό που προκαλεί νέα ανησυχία για την κατάστασή του

Κενό μνήμης φέρεται να είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στην προσπάθειά του να πει ένα ανέκδοτο σχετικά με τον γάμο της κόρης του.

Ωστόσο, ξέχασε το τραγούδι του γάμου της Άσλεϊ, που ήταν βασικό για την ιστορία που ήθελε να πει. Όσο και αν έστυψε το μυαλό του, δεν κατάφερε να το θυμηθεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συμμετείχε σε διαδικτυακή εκδήλωση που σηματοδοτούσε την αρχή της εβραϊκής γιορτής και επικεντρωνόταν στις πρόσφατες αντισημιτικές επιθέσεις, στο Αφγανιστάν και στην ελπίδα για μία ανανέωση συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων διαφορετικής πίστης.

Ο Μπάιντεν, Ρωμαιοκαθολικός, ολοκλήρωσε την ομιλία του ζητώντας μεγαλύτερη θρησκευτική συνεργασία και μίλησε για τον γάμο της κόρης του Άσλεϊ με τον Εβραίο γιατρό Χάουαρντ Κρέιν το 2012.

“Θέλαμε να κάνουμε συνδυαστικά καθολικό-εβραϊκό γάμο. Και είχαμε έναν εβραϊκό θόλο στο ιερό και ήταν… συνδυασμός των θρησκειών. Τώρα, σε κάποιους δεν θα αρέσει αυτό, αλλά το μυστήριο τέλεσε ένας καθολικός ιερέας και ένας εβραίος ραββίνος”  εξηγούσε, όταν μίλησε για τον αγαπημένο του καθολικό ύμνο που ήθελε να ακουστεί στον γάμο.

“Ζήτησα μόνο για ένα πράγμα. Υπάρχει ένας ψαλμός, ένας ύμνος, ο αγαπημένος μου στην Καθολική Εκκλησία, και είναι ένας ψαλμός που μιλά για τη ζωή. Και ζήτησα αυτόν τον ύμνο” είπε. Στη συνέχεια προσπάθησε να περιγράψει άλλο ένα τραγούδι που ακούστηκε, πιθανόν στη διάρκεια του παραδοσιακού εβραϊκού χορού “Hora” όταν οι καλεσμένοι σηκώνουν τις καρέκλες με τον γαμπρό και τη νύφη στον αέρα.

“Και έπαιξαν και… Το μυαλό μου μπλόκαρε τώρα. Ποιος τραγούδι ακούγεται όταν όλοι είναι στην καρέκλα; Δεν μπορώ να το θυμηθώ. Τελοσπάντων. Και αυτό ήταν το τραγούδι που έπαιξε”.

Ο Μπάιντεν πιθανόν προσπαθούσε να θυμηθεί το παραδοσιακό εβραϊκό “Hava Nagila”, τραγούδι που ακύγεται σε γάμους και σε μπαρ μίτζβα.

Πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει γίνει στόχος αρνητικής κριτικής για πολλά λάθη του, ενώ ερωτήματα για την πνευματική διαύγεια του Μπάιντεν έχουν τεθεί και στο παρελθόν με τους Ρεπουμπλικανούς ιδιαίτερα να επιμένουν ότι δεν κάνει για πρόεδρος.

Ο πιο ηλικιωμένος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει χάσει τα λόγια του και στο παρελθόν σε συνευντεύξεις, όταν απάντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και στη διάρκεια ντιμπέιτ κατά την προεκλογική εκστρατεία. Ο Ντόναλντ Τραμπ τον αποκαλούσε “”Sleepy Joe” γι’ αυτό το χαρακτηριστικό του.

Τζο Μπάιντεν: Σάλος επειδή κοίταξε το ρολόι του ενώ υποδεχόταν τα φέρετρα των στρατιωτών

Πρόσφατα ο Μπάιντεν ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων καθώς ο φακός τον κατέγραψε να κοιτάζει διαρκώς το ρολόι του στην τελετή υποδοχής των φερέτρων των 13 στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν, στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, για την οποία πήρε την ευθύνη ο ISIS.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν, ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν και πολλοί ανώτατοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι παρακολουθούσαν, σε στάση προσοχής και χαιρετίζοντας στρατιωτικά, καθώς Αμερικανοί στρατιώτες μετέφεραν τα φέρετρα των συναδέλφων τους έξω από το C-17, στις 30 Αυγούστου.

Ακουγόταν κάποιος να κλαίει και μια γυναίκα λιποθύμησε τη στιγμή που οι σοροί φορτώνονταν στα φορτηγά που θα τις μετέφεραν στις ειδικές εγκαταστάσεις όπου θα γινόταν η διαδικασία ταυτοποίησης και νεκροψίας-νεκροτομής.

Οι σοροί των δύο άλλων στρατιωτών μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ με ιδιωτικά μέσα, κατόπιν αιτήματος των συγγενών τους.

Τζο Μπάιντεν

Τζο Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν φάνηκε να τοποθετεί το δεξί του χέρι στην καρδιά ενώ τα φέρετρα μεταφέρονταν από το αεροσκάφος τυλιγμένα με τις αμερικανικές σημαίες. Λίγο μετά όμως, έριξε μια ματιά στο ρολόι του και στη συνέχεια έβαλε τα χέρια του πίσω από την πλάτη του.

Τζο Μπάιντεν

Οι αντιδράσεις για την κίνηση Μπάιντεν

Η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από τους βετεράνους στρατιωτικούς, πολιτικούς και συντηρητικούς σχολιαστές στο Twitter.

Τζο Μπάιντεν: Αποκοιμήθηκε  στη διάρκεια συνάντησης με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό;

Μία ημέρα νωρίτερα, τον γύρο του Διαδικτύου έκανε βίντεο που έδειχνε τον Μπάιντεν να κοιμάται στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό. Tα χιουμοριστικά memes για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ήταν εκατοντάδες.

Όμως η πραγματικότητα ήταν ότι ο Μπάιντεν δεν κοιμάται στο βίντεο, απλά κοιτούσε στο πάτωμα.

Αρκετοί χρήστες των social media έγραφαν ότι ενώ ο Naftali Bennett μιλούσε, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κοιμόταν, αλλά όπως ανέφεραν αναλυτές του εν λόγω βίντεο στα αμερικανικά ΜΜΕ, δεν είχαν παρατηρήσει ότι τα χέρια του κινούνταν συνεχώς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ