Η ιστορία πίσω από την κρυμμένη πυραμίδα της Σκωτίας – Πώς συνδέεται με τον βασιλιά Καρόλο

Όταν ακούει κανείς την λέξη πυραμίδα η σκέψη του πηγαίνει φυσικά στην Αίγυπτο και όχι στην Σκωτία. Τα σκωτσέζικα εδάφη είναι γνωστά για τα εντυπωσιακά τοπία, τα κάστρα και το ουίσκι. Διαθέτουν, όμως και πυραμίδα η οποία βρίσκεται στην εξοχική κατοικία του βασιλιά Καρόλου στο Μπαλμόραλ.

Πώς συνδέεται με τον βασιλιά Κάρολο και την βασιλική οικογένεια

Η ιστορία της ξεκινάει το 1852 όταν ο πρίγκιπας Αλβέρτος αγόρασε την τεράστια έκταση στο Μπαλμόραλ, όπου χτίστηκε η εξοχική κατοικία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ως δώρο για την σύζυγό του βασίλισσα Βικτωρία.

Στην έκταση χτίστηκαν συνολικά 11 πυραμίδες, εκ των οποίων οι 9 ήταν αφιερωμένες στους γάμους των παιδιών της βασίλισσας και του πρίγκιπα Αλβέρτου. Για την ακρίβεια πρόκειται για στήλες από πέτρες, μία κατασκευή που ήταν γνωστή σε εκείνα τα εδάφη από την προϊστορική εποχή. Χρησιμοποιήθηκαν ως μνημεία και τάφοι.

πυραμίδα ιστορία βασιλιάς Κάρολος
Πηγή: Alamy

Το 1861 ο πρίγκιπας Αλβέρτος πεθαίνει από ασθένεια σε ηλικία μόλις 42 ετών. Η βασίλισσα Βικτωρία, που πενθούσε για τα επόμενα 40 χρόνια τον σύζυγό της, έδωσε εντολή να κατασκευαστεί η πυραμίδα προς τιμήν του. Πρόκειται για την μεγαλύτερη από τις 11 πυραμίδες που βρίσκεται σε ένα πανέμορφο τοπίο και είναι προσβάσιμη στο κοινό.

Αν και η πυραμίδα δημιουργήθηκε προς τιμήν του πρίγκιπα Αλβέρτου η σορός του μεταφέρθηκε στο Frogmore House & Gardens στο παλάτι του Ουίνδσορ. Το 1901 η βασίλισσα Βικτορία ετάφη στο ίδιο μαυσωλείο δίπλα στον σύζυγό της.

πυραμίδα ιστορία βασιλιάς Κάρολος
Πηγή: paul c stokes

Ωστόσο η πρώτη πυραμίδα που κατασκεύασε η βρετανική βασιλική οικογένεια είχε πιο χαρούμενο λόγο. Η πρώτη πυραμίδα αφιερώθηκε στην αγορά της έκτασης. Κατασκευάστηκε με τις υποδείξεις του βασιλικού ζευγαριού αφού αγόρασαν την έκταση και έφτασαν να τοποθετήσουν και τις πρώτες πέτρες.

Η έκταση του Μπαλμόραλ είναι το αγαπημένο εξοχικό καταφύγιο της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Η βασίλισσα Ελισάβετ λέγεται ότι ήταν εξαιρετικά ευτυχισμένη όταν επισκεπτόταν το Μπαλμόραλ κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες αφού έκλεισε η βρετανική βουλή. Μάλιστα άφησε την τελευταία της πνοή στο κάστρο του Μπαλμόραλ.

πυραμίδα ιστορία βασιλιάς Κάρολος
Η εξοχική κατοικία της βασιλικής οικογένειας στο Μπαλμόραλ. Πηγή: ALAMY

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ