Η Google τιμά με Doodle την ημέρα των Βετεράνων

Το σημερινό χειροποίητο Doodle για την Ημέρα των Βετεράνων δημιουργήθηκε από τον Πορτορικανό καλλιτέχνη Lindsay “Bones” Cordero, βετεράνο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και υπερασπιστή της ψυχικής υγείας. Το έργο επικεντρώνεται στη σημασία της υποστήριξης από ομοτίμους σε όλη την κοινότητα των βετεράνων, αντιπροσωπεύοντας άτομα από κάθε κλάδο του στρατού και από τις πέντε γενιές των βετεράνων που ζουν σήμερα.

Η Ημέρα των Βετεράνων είναι αφιερωμένη στο να τιμήσει όλο το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό και τους βετεράνους για την υπηρεσία και τη θυσία τους. Σαν σήμερα το 1918, υπογράφηκε ανακωχή από όλα τα μέρη που συμμετείχαν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να τερματιστούν όλες οι μάχες. Ένα χρόνο αργότερα, ο Πρόεδρος Woodrow Wilson κήρυξε την 11η Νοεμβρίου ως την πρώτη επίσημη εορτή της Ημέρας Εκεχειρίας. Εορτασμοί με παρελάσεις, πολιτικές ομιλίες και δημόσιες συναντήσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα. Το 1954, η αργία άλλαξε σε «Ημέρα των Βετεράνων» και έκτοτε επεκτάθηκε για να δείξει ευγνωμοσύνη στα νυν και πρώην μέλη του στρατού των ΗΠΑ.

Κατά την Ημέρα των Βετεράνων, πολλές κοινότητες σε όλο το έθνος συγκεντρώνονται για να οργανώσουν παρελάσεις και υπηρεσίες προς τιμήν των μελών της υπηρεσίας. Κυβερνητικά κτίρια και πολλά σχολεία κυματίζουν μεσίστιες τη σημαία, και μια επίσημη τελετή πραγματοποιείται στον Τύμβο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον.

Ευχαριστούμε όσους υπηρέτησαν και θυσιάστηκαν για την προστασία της χώρας μας.

Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε είναι βετεράνος σε κρίση, επικοινωνήστε με τη Γραμμή Κρίσης Βετεράνων εδώ ή πληκτρολογήστε 988 και, στη συνέχεια, πατήστε 1.

Η Γραμμή Κρίσης Βετεράνων είναι δωρεάν, εμπιστευτικός πόρος που είναι διαθέσιμος σε οποιονδήποτε, ακόμα κι αν δεν είστε εγγεγραμμένος στο VA ή δεν είστε εγγεγραμμένος στην υγειονομική περίθαλψη VA. Οι φροντισμένοι, καταρτισμένοι ανταποκριτές στη Γραμμή Κρίσης Βετεράνων είναι ειδικά εκπαιδευμένοι και έμπειροι στη βοήθεια βετεράνων όλων των ηλικιών και περιστάσεων.

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ