Εξώφυλλο – φωτιά του Economist για τον Ρώσο πρόεδρο: «Η ταπείνωση του Βλαντίμιρ Πούτιν»

Στην ανταρσία της μισθοφορικής εταιρείας Wagner και το πλήγμα στο γόητρο του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν είναι αφιερωμένο το εξώφυλλο του περιοδικού The Economist.

Πούτιν: Η Wagner χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το ρωσικό κράτος

«Η ταπείνωση του Βλαντίμιρ Πούτιν», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του περιοδικού που φιλοξενεί μία ασπρόμαυρη φωτογραφία του Ρώσου προέδρου γεμάτη ρωγμές. Ο συμβολισμός είναι ξεκάθαρος. Το περιοδικό αναφέρεται στις ρωγμές που εμφανίστηκαν στην πολιτική εξουσία του Κρεμλίνου μετά την απόφαση του επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν να καταλάβει την πόλη Ροστόφ-ον-Ντον και να οδηγήσει τους μισθοφόρους του στην Μόσχα.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μοιάζει με αδέξιο κακοποιό στην κούφια μαφιόζικη χώρα στην οποία έχει υποβιβάσει τη Ρωσία. Η ανταρσία του Ομίλου Wagner έχει αποκαλύψει την αυξανόμενη αδυναμία του», σχολιάζει ο Economist.

Λουκασένκο: «Είπα στον Πούτιν να μην σκοτώσουμε τον Πριγκόζιν»

Το περιοδικό εξηγεί ότι οι φράξιες μέσα στο Κρεμλίνο ήδη σκέφτονται την επόμενη ημέρα χωρίς τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο τιμόνι της χώρας. Η ανταρσία της Wagner «έχει αφήσει επικίνδυνα εκτεθειμένο τον Πούτιν», αναφέρει ο Economist. Ωστόσο εξηγεί ότι δεν θα πρέπει ακόμη να ξεγράψουμε από τον χάρτη τον Ρώσο πρόεδρο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ