Είναι αυτό το μυστικό γιοτ του Βλαντίμιρ Πούτιν; – Δείτε το πλωτό παλάτι των 700 εκατ. δολαρίων

Εκτενή αναφορά στην θαλαμηγό Σεχραζάτ, κάνει ο ιταλικός και ο διεθνής Τύπος, καθώς ιδιοκτήτης του υπερπολυτελούς γιοτ ενδέχεται να είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η θαλαμηγός Σεχραζάτ, μήκους 140 μέτρων και αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων, βρίσκεται στο θέρετρο Μαρίνα Ντι Καράρα της περιφέρειας της Τοσκάνης, στην κεντρική Ιταλία.

Σε άρθρο τους, οι New York Times διερωτώνται αν το πολυτελές σκάφος ανήκει στους Ρώσους ολιγάρχες ή, ειδικότερα, στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η οικονομική αστυνομία της χώρας ανέβηκε στις 4 Μαρτίου στο σκάφος και έκανε ενδελεχή έλεγχο. Ο καπετάνιος, όπως αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, αρνείται ότι η θαλαμηγός ανήκει σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους και προσθέτει ότι « ο Πούτιν δεν την έχει επισκεφθεί ποτέ».

θαλαμηγός Πούτιν

Οι New York Times, όμως, σημειώνουν ότι ο καπετάνιος του Σεχραζάτ (Scheherazade), αρνήθηκε να αποκαλύψει τον ιδιοκτήτη και ότι, στο τέλος –έπειτα από πιεστικό αίτημα– υποχρεώθηκε να παραδώσει τα σχετικά έγγραφα στην ιταλική αστυνομία. Προς το παρόν, οι μόνες πληροφορίες που έχουν εξακριβωθεί, είναι ότι η θαλαμηγός καθελκύστηκε το 2020 και φέρει σημαία των νήσων Καϊμάν.

Το σκάφος διαθέτει επίσης δύο ελικοδρόμια, αλλά σχεδόν τίποτα δεν είναι γνωστό για τα εσωτερικά χαρακτηριστικά του. Είναι ενδεικτικό ότι δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ ούτε μια φωτογραφία από το εσωτερικό του γιοτ.

Συμπερασματικά, το ποιος κρύβεται πίσω από συγκεκριμένο πλωτό παλάτι παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στον κόσμο του yachting,

Πούτιν

Σημειώνεται ότι την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, συνεχίζεται το “πάγωμα” και η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στις ρωσικές ελίτ, μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα.

Στην Ιταλία πρόσφατα κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία αξίας 140 εκατομμυρίων ευρώ που ανήκαν σε Ρώσους ολιγάρχες. Συγκεκριμένα, οι τελευταίες κατασχέσεις πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας.  Κατασχέθηκε η θαλαμηγός Lady M Yacht, αξίας 65 εκατομμυρίων ευρώ, που ανήκει στον ολιγάρχη Αλεξέι Μορντασόφ και βρίσκεται στο λιμάνι της Ιμπέρια. Επίσης, κατασχέθηκε το υπερπολυτελές γιοτ Lena Yacht, αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ, που βρίσκεται στο λιμάνι του Σανρέμο και ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Γενάντι Τιμσένκο.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.