“Σαφάρι” για τα κρυμμένα δισ. των Ρώσων ολιγαρχών – Τα δύο χλιδάτα γιοτ που κατασχέθηκαν στην Ιταλία

Την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, συνεχίζεται το “πάγωμα” και η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στις ρωσικές ελίτ, μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα.

Στην Ιταλία, μέχρι στιγμής, έχουν κατασχεθεί περιουσιακά στοιχεία αξίας 140 εκατομμυρίων ευρώ που ανήκαν σε Ρώσους ολιγάρχες, σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση της Rai.

Συγκεκριμένα, οι τελευταίες κατασχέσεις πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας.  Κατασχέθηκε η θαλαμηγός Lady M Yacht, αξίας 65 εκατομμυρίων ευρώ, που ανήκει στον ολιγάρχη Αλεξέι Μορντασόφ και βρίσκεται στο λιμάνι της Ιμπέρια. Επίσης, κατασχέθηκε το υπερπολυτελές γιοτ Lena Yacht, αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ, που βρίσκεται στο λιμάνι του Σανρέμο και ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Γενάντι Τιμσένκο.

 

Κατασχέσεις γιοτ σε Γερμανία και Γαλλία

Την Τετάρτη οι γερμανικές αρχές κατέσχεσαν το σούπερ γιοτ των 600 εκατομμυρίων δολαρίων που ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Άλισερ Ουσμάνοφ, σε ναυπηγείο του Αμβούργου την Τετάρτη. Ο Ουσμάνοφ ήταν στην λίστα των δισεκατομμυριούχων, των Ρώσων ολιγαρχών, που θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Μια έκθεση του Forbes που βασίζεται σε τρεις πηγές στη βιομηχανία σκαφών αναψυχής ανέφερε ότι το μήκους 156 μέτρων Dilbar, αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θεωρείται το μεγαλύτερο μηχανοκίνητο γιοτ στον κόσμο σε ολική χωρητικότητα, κατασχέθηκε από τις γερμανικές αρχές την Τετάρτη.

Οι γαλλικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση γιοτ που συνδέεται με τον επικεφαλής της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft Ιγκόρ Σέτσιν. Ο Σέτσιν είναι στενός σύμμαχος του Ρώσου πρόεδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Το γιοτ του κατασχέθηκε στο λιμάνι της Μεσογείου Λα Σιοτά.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ