Η Γερμανία κατάσχεσε το σούπερ γιοτ Ρώσου δισεκατομμυριούχου

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γερμανικές αρχές κατέσχεσαν το σούπερ γιοτ των 600 εκατομμυρίων δολαρίων που ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Άλισερ Ουσμάνοφ, σε ναυπηγείο του Αμβούργου την Τετάρτη.

Ο Ουσμάνοφ ήταν στην λίστα των δισεκατομμυριούχων, των Ρώσων ολιγαρχών, που θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Μια έκθεση του Forbes που βασίζεται σε τρεις πηγές στη βιομηχανία σκαφών αναψυχής ανέφερε ότι το μήκους 156 μέτρων Dilbar, αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θεωρείται το μεγαλύτερο μηχανοκίνητο γιοτ στον κόσμο σε ολική χωρητικότητα, κατασχέθηκε από τις γερμανικές αρχές την Τετάρτη.

Το γιοτ βρίσκεται στα ναυπηγεία της εταιρείας Blohm+Voss από τα τέλη Οκτωβρίου. Οι γερμανικές αρχές δεν απάντησαν αμέσως στα ερωτήματα του Reuters σχετικά με το θέμα.

Το Forbes ανέφερε ότι εκπρόσωποι του Ουσμάνοφ δεν απάντησαν σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, Anton Geraschenko, σχολίασε στο Telegram ότι το γιοτ πρέπει να σταλεί στην Ουκρανία και να επανατοποθετηθεί ως πυραυλικό καταδρομικό.

Ο Ρώσος ολιγάρχης αγόρασε το Dilbar το 2016 για ένα αναφερόμενο κόστος 600 εκατομμυρίων δολαρίων από τη γερμανική ναυπηγική εταιρεία Lürssen, η οποία το κατασκεύασε ειδικά για αυτόν. Η κατασκευή του διήρκεσε 52 μήνες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ